Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σήμερα το πρωί στo μπαρ ένας κύριος που καθόταν με κοιτάζει και μου λέει: "Νεαρέ, ξέρεις τι είναι φιλία;"


 Σήμερα το πρωί στο μπαρ ένας κύριος που καθόταν με κοιτάζει και μου λέει: "Νεαρέ, ξέρεις τι είναι φιλία;"

Ήμουνα έτοιμος να απαντήσω αλλά με διέκοψε: «Βλέπεις εκείνον τον κύριο που κάθεται εκεί πέρα; Αυτός είναι ο καλύτερός μου φίλος, γεννηθήκαμε το '39, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν ο κουμπάρος του στο γάμο του και εκείνος στον δικό μου, αγοράσαμε τη γη και δουλέψαμε μαζί και ερχόμασταν σε αυτό το μπαρ κάθε μέρα, πίναμε ένα ποτηράκι και διαβάζαμε τις ειδήσεις. Μου τις διάβαζε γιατί δεν ξέρω να διαβάζω και έγώ άκουγα, ήμασταν πάντα μαζί. Το 1978 μαλώσαμε, ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες και από εκείνη την ημέρα δεν έχουμε μιλήσει ποτέ ξανά, ούτε ένα γεια. 

Λοιπόν, θα σου πω, από το 1978, παρ' όλα αυτά, ερχόμαστε εδώ την ίδια ώρα κάθε μέρα, βλέπουμε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα, δεν λέμε γεια και καθόμαστε σε δύο διαφορετικά τραπέζια. Έχουμε και οι δύο μπροστά μας ένα ποτηράκι, παίρνει την εφημερίδα κάθε μέρα και διαβάζει τις ειδήσεις δυνατά. Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι τρελός, αλλά το κάνει για μένα.. από το '78.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.