Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

XOYNTA Ανάλγητοι: Η στιγμή που σπάνε την πόρτα που πετάνε έξω τη χαμηλοσυνταξιούχο με ηλ.πριόνι για να της πάρουν για χρέη 15.000 ευρώ! - Έτσι χάνονται τα σπίτια των Ελλήνων που μετά πωλούνται σε ξένους


 Σε μία εντελώς ανάλγητη πράξη με τις ευλογίες της κυβέρνησης η οποία όχι μόνοτο επιτρέπει αλλά το έχει θεσπίσει και με νόμο, η Αστυνομία με δικαστικό επιμελητή μετέβει τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11) στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να προχωρήσουν σε έξωση, κι όλο αυτό έγινε για ένα χρέος 15.000 ευρώ.

Πόσο δίκαιο είναι να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα τέτοιο χρέος; Φυσικά εν συνεχεία τα σπίτια αυτά περνούν στην ιδιοκτησία κάποιων… funds τύπου… Πάτση, τα οποία τα πωλούν σε… ξένους.

Τα ΜΜΕ εντέχνως εδώ και δύο χρόνια αναφέρουν για την θεαματική αύξηση των τιμών των ακινήτων επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσουν μία εικόνα δήθεν ευμάρεια όπου ο Έλληνας με τον… παχυλό μισθό των 700 ευρώ αγοράζει σπίτια αξίας 100.000,προφανώς βρίσκοντας λεφτά στον… αέρα.

Μόνο που αποκρύβεται πως οι 8 στους 10 αγοραστές είναι ξένοι.

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Τα σπίτια κατάσχονται και αυτοί που τα παίρνουν τα πωλούν σε ξένους, οι οποίοι παίρνουν εύκολα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στις χώρες τους.

Αυτοί πάλι που τα πωλούν, τα έχουν πάρει σε τιμές εξευτελιστικές και το κυριότερο έτοιμα, αφού άλλοι ίδρωσαν για να τα κατασκευάσουν.

Όπως αναφέρει η γερμανική καθημερινή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt«η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», επικαλούμενη στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρίας Engel & Völkers στην Ελλάδα.

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητά των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ωραία μπίζνα, έ;

Σε ότι αφορά την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, μεταφορική εταιρεία απομάκρυνε τα πράγματα και τα προσωπικά αντικείμενα της δημοσιογράφου, η οποία για αρκετά χρόνια συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως κατήγγειλε σήμερα το πρωί άνοιξαν την πόρτα με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι και μάλιστα, όπως η ίδια υποστήριξε, ο δικαστικός κλητήρας τη χτύπησε στο χέρι.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δήλωσε η Ιωάννα Κολοβού, υποστηρίζοντας ότι κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι.

‘Εξωση μετά από πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ

Η κυρία Κολοβού σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε περιγράψει πώς προέκυψε το χρέος. «Δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες. Οταν η Εθνική έλεγε “όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα”, μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000 ευρώ. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Αυτό το χρέος σιγά σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποίησαν κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ, οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος και μου είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο».

Η κυρία Κολοβού είχε υποστηρίξει ότι δεν της έγινε πρόταση να καταβάλει κάποιο ποσό ώστε να κλείσει η υπόθεση.

1 σχόλιο:

  1. ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΡΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ 400.000.000 ΕΥΡΏ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΈΤΣΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.