Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θα τους πατάξω (τους απόστρατους)! Έχασε τη ψυχραιμία του ο "τιτανοτεράστιος" πολιτικός άνδρας Μπεγλίτης!


Οι απόστρατοι σιγά σιγά αποχώρησαν μέσα από το ΥΕΘΑ και αυτό που έμεινε είναι η εξαιρετικά σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης εναντίον των αποστράτων. Γλώσσα που μόνο λάδι στη φωτιά έριξε και το μόνο που θα καταφέρει είναι να βγάλει στους δρόμους κι όσους δεν βγήκαν.
Ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη», είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες».

   
«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο» 

    
Ταυτόχρονα, κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή, ενώ ζήτησε από τη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, κατά καιρούς τους αγκαλιάζει, να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος και να ζητήσουν από τους απόστρατους στρατιωτικούς να αποχωρήσουν.

    «Η ΝΔ είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας και καταδικάζουμε οποιαδήποτε γεγονότα τραμπουκισμού. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω το αμόκ του υπουργού σε βάρος των απόστρατων. Δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η απαξιωτική τοποθέτηση από την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα κάνει σύντομα απόστρατους τα μέλη της», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου χαρακτήρισε απαράδεκτο η ΝΔ να αγνοεί στην πρόσφατη ιστορία και την κάλεσε να τοποθετηθεί άμεσα αν είναι υπέρ ή όχι της κίνησης των αποστράτων.

    
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης υπογράμμισε ότι το κόμμα του αντιτίθεται σε οποιοδήποτε φαινόμενο τραμπουκισμού(!!) και κατάληψης δημοσίων χώρων, ωστόσο επέκρινε τη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι θα χρησιμοποιηθεί βία αν δεν αποχωρήσουν.

    
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...
του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μίλησε για οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους εργαζομένους, και προφανώς εντάσσονται, όπως είπε, και οι απόστρατοι σε αυτή την κατηγορία ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή και πρέπει με πολιτικά μέσα να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε από την πλευρά του: «Είναι προφανές ότι ο τρόπος που το έθεσε ο υπουργός το θέμα των αποστράτων δημιουργεί συνειρμούς, στους οποίους δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, αν απειλείται η πατρίδα, δεν απειλείται από τους απόστρατους, αλλά από μια ιδιότυπη πραξικοπηματική εισβολή μιας νέας οικονομικής πολιτικής».

    
Αναφορικά με το θέμα που έθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστ. Ροντούλης, λαμβάνοντας το λόγο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

    

   
«κ. υπουργέ, από θέση αρχής, ο ΛΑ.Ο.Σ αντιτίθεται σε οποιοδήποτε φαινόμενο κατάληψης δημόσιων χώρων, πόσο μάλλον ευαίσθητων δημόσιων χώρων, όπως είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

    
Είδατε όμως ότι έκανα μια εναγώνια προσπάθεια από Βήματος της Βουλής, χωρίς να ξέρω την είδηση που μας είπατε, προκειμένου να αποσοβηθούν εν τη γενέσει τους τέτοιου είδους περιστατικά. 

   
Δεν χρειάζεται να ασκήσετε βία γιατί είπατε ότι "τέτοιου είδους φαινόμενα είμαι αποφασισμένος να τα πατάξω ακόμα και με βία". 

    
Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Χρειάζεται να κάνετε κάτι απλούστερο: Μία δήλωσή σας τώρα που θα απαντά στην ερώτηση που σας έθεσα, αρκεί. Και να είστε βέβαιος ότι θα επιλύσει το ζήτημα. Διότι ο κώδικας στρατιωτικών συντάξεων έδινε στους ανθρώπους αυτούς, η Πολιτεία δηλαδή, έδινε στους ανθρώπους αυτούς το δικαίωμα της συνταξιοδότησης χωρίς τότε να τους λέει ότι "θα σας επιβληθούν αυτές οι περικοπές". 

    
Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι αν τώρα, αν εδώ μέσα στη Βουλή γίνει μια τέτοια δική σας δήλωση, δεν θα χρειαστεί ούτε βία, ούτε το οτιδήποτε άλλο. Το θέμα θα λήξει εν τη γενέσει του».
 
 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.