Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής για τη συνάντηση Τσίπρα – Παπούλια

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΡΘΡΑ 40 ΚΑΙ 42 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


«Θεωρούμε σημαντικό οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς και οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την πρόταση, που ήδη διατύπωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να
κάνει χρήση της μόνης ουσιαστικής αρμοδιότητας, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης, που του δίνει το Σύνταγμα με το άρθρο 42 παρ.1, να επαναπέμψει ψηφισμένο νόμο στη Βουλή, πράγμα που θα είχε εξαιρετική πολιτική σημασία και θα εξέφραζε την αντίθεση στη νομοθεσία της τρόικα.


Δυστυχώς η σημερινή πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εφαρμόσει το άρθρο 40 παρ.1 για έκτακτη σύγκληση της Βουλής προκαλεί απορία και στερείται νοήματος, γιατί η Βουλή είναι «εν συγκλήσει» από τον περασμένο Οκτώβριο. Η έκτακτη σύγκληση της Βουλής έχει νόημα μόνο όταν η Βουλή δεν βρίσκεται σε ολομέλεια.


Σε μια κρίσιμη στιγμή που ο λαός ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση, το να ζητούνται πράγματα που δεν έχουν ούτε βάση ούτε νόημα, και ήδη γίνονται, εντείνει τη γενική σύγχυση που υπάρχει».
http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.