Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΟΣ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – Κόντρα με την αριστερά

Ανεβάζει τους τόνους της κριτικής του κατά της κυβέρνησης ο ΛΑΟΣ ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, με αντικείμενο την πρόσφατη απόφαση των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται και η αντιπαράθεση του ΛΑΟΣ με το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου.



Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το κράτος αποσυντίθεται «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανήμπορος εγκαταλείπει τη παρέλαση». Επιτίθεται στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «άγεται και φέρεται από τα γεγονότα και παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις ορέξεις της κ. Μέρκελ» και κάνει λόγο για κόμματα που «προσπαθούν να επιβάλλουν το χάος εκμεταλλευόμενα την πικρία και την οργή των ασθενέστερων τάξεων».


Καλεί, επίσης, τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σώσει τον τόπο από τα χειρότερα, και να υπάρξει πολιτική αλλαγή, η οποία -σύμφωνα με το ΛΑΟΣ- είναι «απολύτως επιβεβλημένη». Υποστηρίζει, επίσης, ότι αυτή η αλλαγή «ή θα γίνει εκουσίως από τους κρατούντες ή μετά από κοινωνική έκρηξη, ουχί δυστυχώς, αναιμάκτως».


Την ίδια ώρα, ο ΛΑΟΣ επιτίθεται στο ΚΚΕ με αφορμή δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα σε τηλεοπτικό σταθμό εναντίον του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή την επίσκεψή του στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.


Η κ.Παπαρήγα στηλίτευσε την επιλογή του κ. Καρατζαφέρη και είπε ότι «ο γερμανόφιλος Γιάννης Μεταξάς είπε το όχι γιατί η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα, η αστική τάξη, ήταν αγγλόφιλη, ήταν με τη μεριά των Άγγλων. Τι θα έλεγε αυτός μόνος του;».


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε επίσης λόγο για «καρατζαφερισμό», λέγοντας ότι «έχουμε και εκείνους, τον καρατζαφερισμό, να το πω έτσι, ο οποίος υμνεί τον Μανιαδάκη. Άρα ο λαός πρέπει να βγει μέσα απ’ αυτό το τούνελ και να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Με τα μονοπώλια ή με το λαό».


Απαντώντας από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ ανέβασε τους τόνους και αφού χαρακτήρισε την κ.Παπαρήγα «τη μόνη ηγέτιδα κομμουνιστικού κόμματος στην Ευρώπη που παραμένει αμετακίνητη στη σταλινική σχολή» πρόσθεσε ότι «όταν ο Μεταξάς βροντοφώναξε το «Όχι» τον ακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός, πλην των κομμουνιστών, που παρέμεναν πιστοί στον «πατερούλη» Στάλιν και στο σύμφωνο που είχε υπογραφεί με τον Χίτλερ. Δηλαδή την εποχή που κομμουνισμός και Γ΄Ράιχ πορεύοντο χέρι – χέρι».


Ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας την αναφορά της γραμματέως του ΚΚΕ για τον Μανιαδάκη υποστήριξε ότι «παρέα με τον Ζαχαριάδη και τον Μιχαηλίδη είχαν φτιάξει το Προσωρινό Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ και εξέδιδαν τον Νέο Ριζοσπάστη», και κατέληξε: «Σχετικά με τα ρετσινόλαδα και τις εξορίες την καλούμε να διαβάσει προσεχτικά τα επίσημα κείμενα και ντοκουμέντα του κόμματός της. Οι προδοσίες του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για το μέλλον. Πολεμάνε να επιβάλλουν το απολίθωμα του κομμουνισμού στον τόπο και αγωνιζόμαστε για να αποκρούσουμε αυτό το ενδεχόμενο».

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.