Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παπουτσής: «Εμένα και τον Καρχιμάκη μας βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος»

Παπουτσής: «Εμένα και τον Καρχιμάκη μας βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος»Έντονο αναβρασμό προκαλεί ήδη στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση της βενιζελικής πλευράς να θέσει θέμα Καρχιμάκη, την ίδια στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα σαρωτικής επικράτησης, και ο Γιώργος Παπανδρέου διαμηνύει ότι θα κρατήσει στάση πλήρους ουδετερότητας.
Η βενιζελική πλευρά έθεσε τελικά θέμα Καρχιμάκη, με το επιχείρημα ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι…
μπατζανάκης του υποψηφίου για την ηγεσία Χρήστου Παπουτσή, κατ’ ουσίαν όμως επειδή πιστεύει πως η Ιπποκράτους στήνει μηχανισμό σε όλη τη χώρα για τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


«Εγώ τον Καρχιμάκη τον βρήκα στο ΠΑΣΟΚ. Πολύ αργότερα έγινε μπατζανάκης μου. Και τον Καρχιμάκη όμως και εμένα, τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Λοβέρδος μας βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ» σχολίασε – σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr – σε συνεργάτες του ο Χρήστος Παπουτσής.


Το θέμα του Γραμματέα, μάλιστα, δεν αποκλείεται να τεθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να διχάσει με το «καλημέρα» το ΠΑΣΟΚ, αν και ορισμένοι προτείνουν συγκρότηση Επιτροπής που θα οδηγήσει το κόμμα στις εσωκομματικές εκλογές.


Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου απαντά με κατηγορηματικό τρόπο σε όσους επιχειρούν να τον φέρουν πίσω από τον Χρ. Παπουτσή ή την κίνηση Κατσέλη-Καστανίδη. «Δεν δίνω δαχτυλίδι σε κανέναν, ούτε φανερά ούτε κρυφά. Και δεν με εκφράζει κανένας, παρά μόνο ο εαυτός μου» έλεγε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του.


Υπογραφές


Ο Ε. Βενιζέλος, πάντως, με το κείμενο συλλογής υπογραφών για την υποψηφιότητά του, δημιουργεί κλίμα όχι απλώς του φαβορί για την νίκη, αλλά για μια σαρωτική επικράτηση.


Παραίτηση


Ερώτημα εξακολουθεί να αποτελεί ο χρόνος παραίτησης του Ε. Βενιζέλου από την κυβέρνηση. Συνεργάτες του άφηναν χθες να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και μεθαύριο Σάββατο, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, διαβεβαίωναν το real.gr πως ο Ε. Βενιζέλος έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του έως και την ολοκλήρωση του PSI, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή του θα έλθει λίγο πριν την εκλογή του στην ηγεσία.


Δεν θα δεχθεί παράταση


Ο Ε. Βενιζέλος προειδοποιεί πάντως προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθεί παράταση της εκλογής νέας ηγεσίας από την 18η Μαρτίου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.