Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ξαφνική αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο


Ενώ οι αντιπροσωπείες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα συνεχίσουν την αποσαφήνιση των λεπτομερειών για την εφαρμογή της συμφωνίας που....
υπεγράφη από τους πρωθυπουργούς Χασίμ Θάτσι και Ίβιτσα Ντάτσιτς, αρκετές εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες θα δραστηριοποιηθούν στο Κοσσυφοπέδιο κατά την επόμενη αποστολή που φέρει την ονομασία KFOR 17.
“Για πρώτη φορά, εδώ και δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ αποστέλλουν στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο όπως είχε εφαρμόσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», γράφει ο έκπληκτος Gerard Gallucci, πρώην περιφερειακός αντιπρόσωπος της UNIMAK στη Μιτρόβιτσα.
Πρόκειται για μια νέα στρατιωτική μονάδα που δραστηριοποιηθεί σε καθήκοντα που τηρεί η Εθνική Φρουρά. Η αποστολή τους θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικούς σχηματισμούς για την πρόληψη και καταστολή των ταραχών, απομάκρυνση τραυματιών και συνεργασία με μη στρατιωτικούς αξιωματούχους.
«Μαζί με την EULEX, η μονάδα θα χρεωθεί τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των οδοφραγμάτων των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, που τα έχουν τοποθετήσει για να κόψουν την πρόσβαση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο» σημειώνει ο Gallucci, προσθέτοντας ότι η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών είναι κρίσιμη για την εφαρμογή της συμφωνίας, γιατί θεωρούν ότι θα υπάρξουν εντάσεις και βία από εκείνους που κατέχουν τον έλεγχο του βορρά», σημειώνει.ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKEnewsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.