Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση: Κερδισμένοι από την πολιτική κρίση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πτώση καταγράφηκε για τη ΔΗΜΑΡ, κοντά στο όριο του 3%, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO
 Κερδισμένοι από την πολιτική κρίση φαίνονται να είναι η....
ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα  με τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO. Η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άνοδο είναι το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί σημαντικά και κινείται πλέον στα όρια του 3%.
Ειδικότερα, από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
• ΝΔ 20,9%
• ΣΥΡΙΖΑ 19,4%
• Χρυσή Αυγή 10,8%
• ΠΑΣΟΚ 6,5%,
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%
• ΚΚΕ 4,5%
• ΔΗΜΑΡ 3%
• Νέα Ελλάδα 1,2%
Άλλο κόμμα δηλώνει το 6%, λευκό 4,7%, αποχή 8,9% και αναποφάσιστοι 9,5%.
Σχετικά με την απόφαση του Ευ.Βενιζέλου να συμμετάσχει ενεργά στη νέα κυβέρνηση, τα ποσοστά διαφέρουν σημαντικότατα σε επίπεδο οπαδών του ΠΑΣΟΚ και συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων.
Στο σύνολο, το 46% κρίνει σωστή την απόφαση, έναντι 44% που τη θεωρεί λανθασμένη. Αντίθετα, σε επίπεδο οπαδών του ΠΑΣΟΚ, το 72% την κρίνει σωστή, έναντι 22% που λέει το αντίθετο.
Για τον Φώτη Κουβέλη, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένη την απόφασή του (59% σε επίπεδο ΔΗΜΑΡ), έναντι 37% που τη χαρακτηρίζει σωστή (29% σε επίπεδο ΔΗΜΑΡ).
Για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% που δεν τις επιθυμούν.
Η πανελλαδική έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 18 ετών το διάστημα 25-27 Ιουνίου

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.