Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμπλέκει στη σκοτεινή χρηματοδότηση της Χ.Α. το επί μία 12ετία πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου [εικόνες]

Ονομάζεται Χάρης Κουσουμβρής και από το 1990 μέχρι το 2004 μετείχε του ηγετικου πυρήνα της Χ.Α., ως ταμίας της και πρωτοπαλίκαρο του «Φύρερ» Μιχαλολιάκου....

Το όνομά του εμπλέκεται σε όλες τις μείζονες υποθέσεις παρανομίας της εγκληματικής οργάνωσης, για τις οποίες μιλάει ανοικτά στο βιβλίο που συνέγραψε μετά από την αποχώρησή του με τίτλο «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής».
Εκεί ο, εμφανιζόμενος ως μεταμελημένος και παραπλανημένος, συγγραφέας προβαίνει σε σωρεία αποκαλύψεων σχετικών με τις πολυειδείς δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης, τον παρακρατικό της ρόλο, τις δολοφονικές επιθέσεις, το δίκτυο συνεργασίας της με τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και το φλέγον ζήτημα της αδιευκρίνιστης χρηματοδότησής της, στην οποία εμπλέκει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Σχετικά με αυτό το τελευταίο, ο ίδιος γράφει στο βιβλίο του πως στις ευρωεκλογές του 1999, που η Χρυσή Αυγή συνεργάστηκε με την Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση «εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε πως αρπαχτές γινόντουσαν απ' όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
Το επίμαχο απόσπασμα του βιβλίου:
"Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής", εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004
Ακολουθεί εκτενές απόσμασμα συνέντευξής του στο ένθετο περιοδικό των ΝΕΩΝ , ΄΄ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ΄΄, την 27-03-2004:
Πότε εντάχθηκες στην <<Χρυσή Αυγή>>;
<<Στα χέρια του αδελφού μου, του Σωκράτη, είχε πέσει ένα έντυπο της <<Χρυσής Αυγής>>. Ήμουν 17 ετών, ο αδερφός μου ένα χρόνο μεγαλύτερος και ήμασταν ΄΄στο ψάξιμο΄΄. Ιδεολογικά δεν ήμασταν ενταγμένοι πουθενά. Αυτά που έλεγε το έντυπο, για την πατρίδα, την ιστορία των Ελλήνων κ.λπ., μας φάνηκαν ενδιαφέροντα και, αφού τα γραφεία της <<Χρυσής Αυγής>> ήταν κοντά στο σπίτι μας, στην Κυψέλη, αποφασίσαμε να πάμε από περιέργεια και να δούμε. Ήταν 13 Μαΐου 1990 όταν περάσαμε για πρώτη φορά το κατώφλι της οργάνωσης στην οδό Κεφαλληνίας 74 και μου πήρε 12 χρόνια να καταλάβω το λάθος μου>>.
Όταν πήγατε στα γραφεία, δεν είχατε ιδέα τι ακριβώς αντιπροσώπευε η <<Χρυσή Αυγή>>;
<<Τόσο αγαθοί δεν ήμασταν. Ξέραμε ότι ήταν ακραία οργάνωση, αλλά το 1990 δεν ήταν γνωστά τα ΄΄πιστεύω΄΄ της σε ευρεία κλίμακα. Εννοώ, ακόμη το Μακεδονικό δεν ήταν θέμα πρώτης γραμμής, αλλά ούτε είχαν έρθει και οι ξένοι. Τα δύο θέματα δηλαδή που καθόρισαν την πολιτική της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, την εξέλιξαν ιδεολογικά και τη στιγμάτισαν πολιτικά. Άλλωστε, ύστερα από τη διάλυση του 1983, είχε ξαναϊδρυθεί το 1986 και ακροβατούσε μεταξύ του εθνικοσοσιαλισμού, του ναζισμού, του ελληνοκεντρισμού κ.λπ.>>.
Πως σας υποδέχθηκαν;
<<Πολύ φιλικά. Εγώ τότε είχα πολύ μακρύ μαλλί και ο αδερφός μου νόμιζε ότι θα μας πετούσαν έξω με τις κλοτσιές. Κατάλαβαν όμως ότι είχαν να κάνουν με έφηβους που έψαχναν. Μας είπαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Πατρίδα, αρχαία Ελλάδα, υπεροχή των Ελλήνων. Πωρωθήκαμε. Αυτοί που αναλαμβάνουν την κατήχηση ήξεραν τι να πουν. Το λέω αυτό από εμπειρία, διότι λίγα χρόνια αργότερα ανήκα κι εγώ σε εκείνους που κατηχούσαν τα μέλη. Με το που ερχόταν κάποιος στα γραφεία μας ήξερα τι ήθελε να ακούσει>>.
Από βιβλία τι σας πρότεινα να διαβάσετε;
<<΄΄Ο αγών μου΄΄ του Χίτλερ, βιβλία του Ίωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου, του Ιωάννη Μεταξά, του Γκέμπελς κ.α.>>.
Εσύ πως αυτοπροσδιοριζόσουν;
<<Ως εθνικοσοσιαλιστής, όπως μέχρι σήμερα. Νιώθω ότι από τα 12 χρόνια στη ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ δεν μπορώ να κρατήσω τίποτα, εκτός από ορισμένους πιστούς φίλους, γιατί η οργάνωση επιχείρησε με τα ΄΄πιστεύω΄΄ της πολλές φορές να θέσει σε αμφισβήτηση τις βασικές μου αρχές: πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια>>.
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
<< H ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ από την αρχή είχε πρόβλημα γερμανοπληξίας. Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο Μιχαλολιάκος ήθελε να μας πείσει για την υπεροχή του Homo Nordicus, του ανθρώπου από το Βορρά. Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται ως προγόνους του τους Έλληνες;>>
Τι άτομα οργανώνονται στην ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄;
<<Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Παιδιά από δεξιές οικογένειες, αριστερές, από πλούσιες, από φτωχές, αλλά κυρίως από τη μέση αστική οικογένεια. Άτομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστευαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια αλλά η οργάνωση μάλλον τους κατέστρεψε μαζί με όσα σωστά πίστευαν. Αντίθετα, μέσα εκεί μαθαίνεις πώς να γίνεσαι ρουφιάνος, να νοσταλγείς αρρωστημένα το χθες, να είσαι δειλός και να κρύβεσαι>>.
Ο Χάρης Κουσουμβρής αποχώρησε από τη ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ το Νοέμβριο του 2002 επειδή μια σειρά γεγονότων τον έκανε να καταλάβει, όπως ισχυρίζεται, ότι η οργάνωση είχε σαν στόχο να τον <<εξαφανίσει>>. Υποστηρίζει ότι βρέθηκε αρκετές φορές κατηγορούμενος ύστερα από <<καρφώματα συναγωνιστών>> του, ενώ το όνομα του φιγουράριζε στην κορυφή της λίστας των πλέον επικίνδυνων ακροδεξιών. Αιτία, η αμφισβήτηση του <<αρχηγού>>.
Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;
<<Ως ταμίας της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση>>.
Τότε ποιος την ενίσχυε;
<<Το ποιος δεν το ξέρω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος. Στη ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ μας εκμεταλλεύτηκαν. Υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες>>.
Τι είδους σκοπιμότητες;
<<Με την ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ το κράτος είναι σε θέση να φακελώσει όσους κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς. Όποιος νιώθει ακροδεξιός θα μας πλαισίωνε και αυτομάτως θα γινόταν γνωστός στις αρχές. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι συντηρούν και το μύθο της ακροδεξιάς. Από την άλλη, όμως, αποτελούμε το αντίπαλον δέος για τους αναρχικούς. Όταν το κράτος δεν θέλει να εμπλακεί σε συμπλοκές μαζί τους, ουσιαστικά μας χρησιμοποιεί προκαλώντας μεταξύ μας συγκρούσεις. Η αστυνομία, για παράδειγμα, πολλές φορές έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι>>.
Δηλαδή;
<<Με εμάς τηρούσαν μια στάση συμπάθειας. Ήταν φιλικοί, θα έλεγα, τις περισσότερες φορές. Μας έβλεπαν να χτυπιόμαστε με τους άλλους και δεν έκαναν τίποτα. Το ίδιο παιχνίδι όμως έκαναν με τους αριστερούς. Θυμάμαι μια φορά που μας έκαναν ντου οι αριστεροί και πιάσαμε έναν δικό τους την ώρα που ήταν έτοιμος με ένα σκεπάρνι να χτυπήσει ένα δικό μας. Ο ΄΄αναρχικός΄΄ ήταν αστυνομικός>>.
Μου δείχνει φωτογραφίες του αδερφού του, Σωκράτη, από την εποχή που πολέμησε ως εθελοντής στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας, όπου και τραυματίστηκε αλλά και παρασημοφορήθηκε μαζί με άλλα στελέχη της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄ από τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. <<Την υπόθεση αυτή θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί η οργάνωση σε μια εποχή που το Μακεδονικό ήταν ακόμη πρόσφατο και ο αγώνας των Σέρβων συγκινούσε τους Έλληνες. Όμως η ηγεσία μας έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει τη δύναμή μας. Μια ισχυρή ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ θα ήταν πρόβλημα για το σύστημα που τη συντηρούσε>>.
<<Αρχηγός>>, το υπέρτατο ον.
<<Όταν προχωρώ, θα προχωράτε. Όταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου>>
(Νίκος Μιχαλολιάκος, γ.γ. της <<Χρυσής Αυγής>>)
<<Ο ΄΄αρχηγός΄΄ ήταν το υπέρτατο ον για εμάς. Ο λόγος του, διαταγή. Αυτό παιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς, έχω αναγκαστεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του>>.
Εσύ δεν διαφώνησε ποτέ μαζί του;
<<Τα πρώτα χρόνια ήμουν απολύτως ΄΄κολλημένος΄΄. Ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι με διέταζε. Αν και γνώριζα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον Μιχαλολιάκο ως πράκτορα της ΚΥΠ, αρνιόμουν να ανοίξω τα μάτια μου>>. Στην προσπάθεια του Μιχαλολιάκου να μην αφήσει κανέναν να τον αμφισβητήσει ο Κουσουμβρής χρεώνει την υπόθεση του <<Περίανδρου>>. <<Στις 16 Ιουνίου 1998 συνέβη ο άγριος ξυλοδαρμός του Δημήτρη Κουσουρή από ΄΄χρυσαυγίτες΄΄, όπως καταγγέλθηκε. Την ημέρα εκείνη ήμουν κατηγορούμενος μαζί με άλλους 5 για ξυλοδαρμό αριστεριστών και ο Περίανδρος με τους υπόλοιπους βρισκόταν στα δικαστήρια για συμπαράσταση. Πιστεύω ότι εκείνη την ημέρα έγιναν αλχημείες ώστε να προκληθούν επεισόδια και να φύγει από τη μέση το μοναδικό στέλεχος που θα μπορούσε ενδεχομένως να ΄΄απειλήσει΄΄ την πρωτοκαθεδρία του ΄΄αρχηγού΄΄>>.
<<Εμείς και τα κομούνια>>
<<Αριστερός = προδότης. Αυτό που μαθαίναμε στη ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ ήταν ότι οι κομουνιστές είναι οι προδότες της Ελλάδας, που έσφαξαν, που ήθελαν να ξεπουλήσουν τη πατρίδα κ.λπ. Πλύση εγκεφάλου κανονική. Μόνο εμείς πιστεύαμε ότι ήμασταν οι πατριώτες και όλοι οι υπόλοιποι οι προδότες>>.
Τι οδηγεί κάποιον να θέλει να ανοίξει το κεφάλι του <<απέναντί>> του; Τι αντιπροσώπευε δηλαδή ο αριστερός για εσάς;
<<Τον απέναντι. Τον εχθρό. Τώρα που τα σκέφτομαι όλα αυτά δεν υπάρχει λογική. Αλλά γιατί οι Ολυμπιακοί χτυπιούνται με τους Παναθηναϊκούς; Υπάρχει λογική; Καμία. Ακριβώς έτσι ήταν για εμάς. Αριστεροί εναντίον ΄΄χρυσαυγιτών΄΄, όπως ΄΄γαύροι΄΄ εναντίον ΄΄βάζελων΄΄>>.
Αυτή όμως η εχθρότητα παραλίγο να στοιχήσει ανθρώπινες ζωές.
<<Σε μένα το λες; Σαράντα πέντε ράμματα μου έκαναν στο νοσοκομείο, όταν μου την έπεσαν 15 με λοστούς στο σταθμό της ΄΄Βικτώριας΄΄. Άλλη μια φορά με κτύπησαν με μαρμαρόπλακα στο στέρνο και κόντεψα να πεθάνω. Και οι δύο πλευρές είχαμε πάντα απώλειες>>.




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.