Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΛΕΤΕ? Ειδική Διάταξη δεν θα επιτρέπει εκλογές λόγω παραίτησης βουλευτών…

Ειδική νομοθετική διάταξη που θα καταργεί τη δυνατότητα ενός κόμματος να προκαλεί εκλογές προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην....
πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος, με τη σχετική πρόταση να παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γ. Σωτηρέλης: Η ρύθμιση είναι μια απάντηση της δημοκρατικής πολιτείας

Η διάταξη, μάλιστα, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο το βράδυ, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για συνεχείς εκλογές, με παραιτήσεις βουλευτών της σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μια προσπάθεια γελοιοποίησης της Δημοκρατίας.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν είναι να μείνουν κενές οι θέσεις των βουλευτών, αφού το Σύνταγμα προβλέπει Βουλή 200-300 αντιπροσώπων, γεγονός, βεβαίως, που επαναφέρει με σφοδρότητα τη θέση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, απλώς με εκλογικό νόμο.

Υπάρχουν μάλιστα συνταγματολόγοι, όπως ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής Γιώργος Σωτηρέλης, που δηλώνει πως δεν απαιτείται καν η πλειοψηφία των 2/3 για τη θετική νομοθετική διάταξη που θα ανακοινώσει σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως απαιτούνται απλώς 151 βουλευτές. Παρότι εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι τελικά τη σχετική διάταξη θα τη ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Ωστόσο, ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου διευκρινίζει στο real.gr ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμφωνήσει με μια τέτοια εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, ο Φ. Κουβέλης διαφωνεί με τον βουλευτή του Βασίλη Οικονόμου που τόνισε ότι θα πρέπει σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές τα κόμματα να κατέβουν μαζί απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ο Β. Οικονόμου συμφωνεί δηλαδή ουσιαστικά με τη θέση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στη χθεσινή Realnews «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να κατέβουν με κοινό υποψήφιο στις αναπληρωματικές εκλογές εάν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πάντως, δεν συζητά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ, πιθανόν ούτε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο σχετικό θέμα θα τοποθετηθεί εάν ερωτηθεί σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, επιχειρεί με οποιοδήποτε τρόπο να κλείσει τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες που έχει ξεκινήσει μετά τις προφυλακίσεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο μήκος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ θέλει χρόνο σε μια ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης. Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, θα επιχειρηματολογήσει σχετικά στη σημερινή -σημαντική- συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.

Η χώρα, ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, εισέρχεται σε αγεωγράφητα νερά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε…

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


www.Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.