Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Καπνοβιομηχανίες – Μεγαλοσυμφέροντα και Υπόγεια Ρεύματα Διαπλοκής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΚΕΔΕ)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ζητάει την ψήφο και την υποστήριξη των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών στέλνοντας κατασχετήρια σε αυτούς!!!
Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσουμε για όλους και για όλα, τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο οργανωμένα έχουν στήσει όλα τα διαπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα, την εξαφάνιση ενός κλάδου....

Όλα αυτά τα χρόνια τα Περίπτερα – Καπνοπωλεία για την πλειοψηφία των Δημάρχων της χώρας ήταν οι «Ιερές Αγελάδες» μόνο για άρμεγμα.
Είχαν εξαιρέσει, με δημοτικές αποφάσεις, τα Περίπτερα της χώρας από την παραχώρηση του νόμου περί κοινοχρήστων χώρων με αυτοσκοπό να τους χρεώνουν με υπέρογκα πρόστιμα ώστε να γεμίζουν τα δημοτικά τους ταμεία  από τον ιδρώτα και τον κόπο των ενοικιαστών Περιπτερούχων.
Παραχωρούσαν με τετραγωνικά μέτρα ατελείωτες πλατείες ή πεζοδρόμια σε καφετερίες ή μάνδρες αυτοκινήτων κατά το δοκούν, και θέλανε επί σκοπού και για ανιδιοτελή συμφέροντα να πνίγουν στα χρέη τους Περιπτερούχους.
Οι «Γιάφκες Ανομίας και Διαφθοράς» με αρχηγό τον Δήμο Αθηναίων, στο βωμό προσωπικών συμφερόντων αλλά και διαπλοκής διαφόρων Δημοτικών Συμβούλων, χρόνια τώρα «σούβλιζαν» τους Περιπτερούχους, διότι τους έβλεπαν και τους βλέπουν ως δούλους τους, τους εκμεταλλευόντουσαν και τους εκμεταλλεύονται και δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι ή δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν ιδιοκτήτες Περιπτέρων πουλώντας τους «προστασία».
Αυτήν λοιπόν  την «μαφία» ήρθε η στιγμή να την αποκαλύψουμε με έγγραφα ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τι σημαίνει Οργανωμένο Σχέδιο Διαπλοκής Καπνοβιομηχανιών – Μεγαλοσυμφερόντων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το πρώτο έγγραφο που παρουσιάζουμε είναι κατασχετήριο σε συνάδελφο Περιπτερούχο επί της οδού Αθηνάς, που απέστειλε ο Δήμος Αθηναίων για να της πάρει το σπίτι (που αυτή η γυναίκα έφτιαξε με ιδρώτα).
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΟ




Καταγγελία του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη για τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη.

Με μια σκληρή επιστολή του στο δήμαρχο Αθηναίων -την οποία μάλιστα κοινοποιεί στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς- ο κ. Μπεχράκης κάνει λόγο για έμμεση διαφήμιση του καπνίσματος και για «αγνές» χορηγίες της καπνοβιομηχανίας Phillip Morrisκαι ζητεί από το δήμαρχο να ανασύρει τις νομικές του γνώσεις προκειμένου να εξετάσει τις νομικές παραμέτρους του θέματος.
«Το όφελος από την ανάπλαση μιας γειτονιάς δεν μπορεί ποτέ να εξισορροπήσει τον αρνητικό συμβολισμό της συνεργασίας του θεσμού που εκπροσωπείτε με εμπορικά συμφέροντα, που καταστρέφουν το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπεχράκης, επισημαίνοντας πως η θέση του διατυπώνεται με σαφήνεια ανεξάρτητα από το ύψος της χορηγίας -που ωστόσο υπογραμμίζει πως δεν έχει γίνει γνωστό.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, «πίσω από τέτοιου είδους "αγνές" χορηγίες, η καπνοβιομηχανία κρύβει τη διαφήμιση του καπνίσματος και την προώθηση προϊόντων καπνού. Γίνεται, δηλαδή, μία μεθοδευμένη εκμετάλλευση της κοινωνικής ευαισθησίας και της οικονομικής κρίσης της χώρας, προκειμένου να διαφημιστεί και να προωθηθεί το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού, που ουσιαστικά καταστρέφουν τη δημόσια υγεία και την οικονομία των ασφαλιστικών μας φορέων, άρα συνδέονται αιτιολογικά με την κρίση αυτή».
Ο κ. Μπεχράκης σημειώνει ότι πέραν της ηθικής διάστασης του ζητήματος θα εξεταστούν και οι νομικές παράμετροι. «Κι επειδή είστε έγκριτος νομικός σας παραθέτουμε τις σχετικές διατάξεις της διεθνούς και ελληνικής νομοθεσίας. Η Σύμβαση Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διεθνώς γνωστή ως FCTC (Framework Convention for Tobacco Control ) που πήρε την τελική της μορφή και εγκρίθηκε στη Γενεύη το 2003, προεδρεύοντος του Έλληνα καθηγητή Κωνσταντίνου Στεφανή, επικυρώθηκε δε από τη Βουλή ως Νόμος 3420/2006, αναφέρει στο άρθρο 13 ρητά ότι απαγορεύεται κάθε μορφή διαφήμισης, προώθησης και χρηματοδότησης για την προώθηση του καπνού».Ο καθηγητής εκτιμά ότι «τέτοιου είδους χορηγίες από την καπνοβιομηχανία ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το διεθνές κύρος της χώρας και την ομαλή συνέχιση της εθνικής μας παρουσίας στο FCTC. Και επειδή η εν λόγω χορηγία της καπνοβιομηχανίας έρχεται να συμπληρώσει την αδράνεια της Δημοτικής Αστυνομίας για την εφαρμογή του νόμου που θα προστάτευε τους πολίτες και ιδίως τα παιδιά της Αθήνας από το παθητικό κάπνισμα, αδράνεια που στηλιτεύτηκε διεθνώς, υποχρεωνόμαστε εκ της ιδιότητάς μας να καλέσουμε τις υπηρεσίες σας να αναλάβουν τον προσήκοντα ρόλο» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μπεχράκης.
Πάμε τώρα να δούμε φωτογραφία αλλά και σχετικά έγγραφα πως δουλεύει το σύστημα χορηγιών θυγατρικών ΑΕ (Εταιρικά Συμφέροντα Phillip Morris) που εδώ και τρία χρόνια ετοιμάζονται πυρετωδώς και υπογείως με λεπτομερές σχέδιο προσέγγισης Δημάρχων μέσα από ένα σύμπλεγμα δημοσίων σχέσεων και χορηγιών δήθεν για κοινωφελές σκοπό.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ



Ο κ. Καμίνης με την μέθοδο χορηγιών για συνεισφορά προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες Αθηναίους δια μέσου του Κόμβου Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δημιουργεί δημόσιες σχέσεις με Καπνοβιομηχανίες και Θυγατρικές ΑΕ που αντικείμενο τους έχουν την εκμετάλλευση Περιπτέρων – Καπνοπωλεία και μέσα από την μέθοδο των δημοπρασιών συλλέγουν μεγάλο αριθμό σημείων Μικρής Λιανικής για ιδία χρήση.
Το σχέδιο της εξόντωσης των νυν ιδιοκτητών Αναπήρων αλλά και Ενοικιαστών Περιπτερούχων έχει στηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια νομοθετικά σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, με διάφορους τοπικούς άρχοντες και η διαπλοκή καλά κρατεί!!!
Το ίδιο πείραμα έχει στηθεί και στην Μάλτα με ιδιόκτητα σημεία Μικρής Λιανικής για κάθε καπνοβιομηχανία ξεχωριστά!!!
Δείτε πως δουλεύει το σύστημα δημοπρασιών με έγγραφα ώστε η Κοινή Γνώμη να μάθει πως έχουν στήσει τον «Ιστό της Αράχνης» με την μέθοδο των δημοπρασιών.
ΕΓΓΡΑΦΟ Ν. 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ








Στη συγκεκριμένη δημοπρασία βγαίνουν δύο Περίπτερα του Δήμου Πετρούπολης με τιμή εκκίνησης 350€ και 450€ αντίστοιχα.
Σε αυτό που έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη εταιρεία ΑΕ, το ύψος του ενοικίου ανεβαίνει σεεξωπραγματικά νούμερα για λόγους σκοπιμότητας και στο δεύτερο που δεν υπάρχει ενδιαφέρον ανεβαίνει μόνο κατά 5€.
Φυσικά αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα έγγραφα θα διαπιστώσει διάφορα ονόματα που φαίνονται ως «μπροστινοί» των ΑΕ.
Εμφανίζονται επίσης ως εγγυητές και τα ονόματα αυτά είναι πολύ γνωστά στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο της Μικρής Λιανικής.
Πριν χρόνια αυτά τα ίδια άτομα είχαν χρησιμοποιήσει ως μαριονέτες θεσμικούς, ψευτοσυνδικαλιστές για να πετύχουν το σημερινό αποτέλεσμα και τις επιδιώξεις τους.
Οι αντιδράσεις όσον αφορά δημοπρασίες Περιπτέρων θα είναι ραγδαίες και σύντομα θα δούμε και άλλους «δυνατούς παίχτες» να συμμετέχουν στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα.
Και όλα αυτά για εμάς... χωρίς εμάς!!!
ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑ¨ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΕ.




ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ



Διαβάζοντας την απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου, για την συγκεκριμένη εκμίσθωση Περιπτέρου καταλαβαίνει κάποιος νοοτροπία, ασχετοσύνη δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και την επικινδυνότητα που υπάρχει με τις αυθαίρετες αποφάσεις ορισμένων Δήμων της χώρας.
Οι αθεόφοβοι δημοτικοί άρχοντες έκαναν το Περίπτερο «αυτοκινούμενη καντίνα» με αυτά που γράφουν σε επίσημα έγγραφα.
«Ο Δήμος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος για την κατάργηση της θέσης του περιπτέρου και την μεταφορά του εντός των διοικητικών ορίων του»

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι πολλά…
Χτυπάνε οργανωμένα με διάφορους τρόπους τα Περίπτερα – Καπνοπωλεία ώστε μέσα σε μια πενταετία να τα έχουν όλα υπό την κατοχή τους οι πολυεθνικές εταιρείες!!!
Θα χτυπήσουν στο μέλλον την ελευθεροτυπία που υπάρχει στην χώρα μας, και γενικότερα τον έντυπο τύπο διότι στην ουσία δεν θέλουν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι ιδέες που τους ενοχλούν.
Θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση και ανεργία τον δημοσιογραφικό κόσμο καθώς και όλους όσους δουλεύουν γύρω από αυτόν τον κλάδο, διότι όσον αφορά τα socialmedia τα κατέχουν από τώρα 100% και στο μέλλον θα επιβάλλουν και εκεί φίμωση.
Τα πρώτα κρούσματα ήδη τα βλέπουμε στο Facebook και στο Youtube.
Έχουμε ενημερώσει ως θεσμικό όργανο σχετικά την ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΙΗΕΑ) καθώς και την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ).
Ας λάβει ο καθένας τις ευθύνες του.ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Για τους γνωρίζοντες και παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, όλα αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σχέδιο που ξεκινάει από το εξωτερικό με εντολές μητρικών εταιρειών των καπνοβιομηχανιών και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.
Γνωρίζουμε άριστα που το πάνε, τι θέλουν να πετύχουν και φυσικά σε όλα αυτά τα σχέδια τους το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής βρίσκεται απέναντι με ξεκάθαρες λύσεις και προτάσεις, οι οποίες ως Πρόταση Νόμου, βρίσκονται επίσημα στα πρακτικά της Ελληνικής Βουλής και έχουν γνωστοποιηθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου θα αποκαλύψει με λεπτομέρειες στην Κοινή Γνώμη και με επίσημα έγγραφα που κατέχει, όλο το παρασκήνιο σε Πολιτικό και Εταιρικό επίπεδο, γιατί δεν εφαρμόζεται το σύστημα  Ιχνηλάτησης Καπνικών στην Ελλάδα, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τα διάφορα Υπουργεία και ποιοι θέλουν να υπάρχει αυξημένο ποσοστό λαθρεμπορίας καπνικών σε βάρος των Εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.
Γεώργιος Π.Δούκας
Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.