Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέα εγκύκλιος για τη μεταφορά κατοικίδιων στα Κ.Τ.Ε.Λ. και στα αστικά λεωφορεία

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από ιδιοκτήτες κατοικίδιων προς τις διευθύνσεις των Κ.Τ.Ε.Λ. και προς τα φιλοζωικά σωματεία για παραβίαση της νομοθεσίας από πολλούς επαγγελματίες οδηγούς που απαγορεύουν στην καμπίνα των επιβατών ζώα συντροφιάς εκδόθηκε νέα διευκρινιστική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Τμήματος Υπεραστικών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων....

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) επανειλημμένως ζητούσε από τους αρμοδίους να σταλεί μια τέτοια εγκύκλιος ώστε να μετριαστεί η απαράδεκτη συμπεριφορά των οδηγών των Κ.Τ.Ε.Λ. που αντιμετωπίζουν ζωντανά πλάσματα ως αντικείμενα και τ’ ανέχονται να ταξιδεύουν μόνο στον χώρο των αποσκευών κατά παράβαση της νομοθεσίας.
Στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο Γ. Πατσιαβός διευθυντής της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών του Τμήματος Υπεραστικών Συγκοινωνιών, επισημαίνεται προς όλους τους αρμοδίους ότι η τοποθέτηση κατοικίδιων ζώων στις αποσκευές όχι μόνο απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά αλλά επιφέρει και κυρώσεις στους οδηγούς που το πράττουν.
Η εγκύκλιος αναφέρει πως απαγορεύεται η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων και φυσικά επιτρέπεται οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να συνταξιδεύουν στα Κ.Τ.Ε.Λ. με τα τετράποδα τους μέσα στην καμπίνα των επιβατών, αν τα ζώα έχουν βάρος έως 10 κιλά, μέσα σε ειδικό κουτί (καλάθι) μεταφοράς.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται η υποχρέωση εκ μέρους του Κ.Τ.Ε.Λ. να υπάρχει αναρτημένος κατάλογος με τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπεται η μεταφορά ζώων.
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKEΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.