Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Κατατέθηκε το...νέο Μνημόνιο με τα ήδη ψηφισμένα- πρόσθετα μέτρα!

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει δημοσιονομικό κενό ύψους 911 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,927 δισ. ευρώ το 2016...
Κατατέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 2018 και παραπέμπεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή....


Το νέο Μνημόνιο κατατίθεται με φιλόδοξους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα έτη (έως 5,3% του ΑΕΠ το 2018) και ανάπτυξη 3,3% κατά μέσο όρο ανά έτος.

Παράλληλα, όμως, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει δημοσιονομικό κενό ύψους 911 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,927 δισ. ευρώ το 2016, το οποίο θα επανεξεταστεί (σε συνεργασία με την τρόικα) τον Σεπτέμβριο με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και εάν παραμείνει, θα συζητηθεί η λήψη πρόσθετων παρεμβάσεων για την κάλυψή του.

Πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη Τύπου, το παρόν Μεσοπρόθεσμο δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα (νέες αυξήσεις φόρων και περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων), αλλά τα ήδη ψηφισθέντα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία εφαρμόζονται από εφέτος.

«Αποτυπώνουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Το Μεσοπρόθεσμο είναι σε πλήρη γνώση της τρόικας. Προφανώς, όμως, οι δικές μας εκτιμήσεις δεν συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις της τρόικας» (σ.σ. είναι δυσμενέστερες της ελληνικής πλευράς), δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αναπληρωτής άφησε, εξάλλου, ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα εκ νέου στις αγορές το επόμενο δωδεκάμηνο με ομόλογο ύψους 3- 6 δισ. ευρώ (παρότι το χρηματοδοτικό κενό για τους επόμενους 12 μήνες είναι καλυμμένο). Επίσης, δήλωσε, ότι θα είναι υπό συζήτηση με την τρόικα το θέμα φορολογικών ελαφρύνσεων, υπό την αίρεση της επίτευξης των στόχων.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.