Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ - ΟΤΑ


Σε καταλήψεις δημαρχείων από τις 10 έως και τις 13:00 προχωράει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και την αξιολόγηση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα βρίσκονται στον «αέρα» 1500 σχολικοί φύλακες που δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς κινητικότητας, αλλά έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Περίπου 300 δημοτικοί αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες, ενώ από τον Νοέμβριο του 2012, όπως λένε οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχουν απολυθεί περίπου 800 άτομα. Αν συμπεριλάβει κανείς το γεγονός πως οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται και οι προσλήψεις έχουν «παγώσει» ελέω μνημονίου, μπορεί κάλλιστα να αντιληφθεί πως το πρόβλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση διογκώνεται.

Με τον «επανέλεγχο» που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιδιώκεται η εύρεση επιπλέον 6.500 εργαζομένων, στο πλαίσιο των απολύσεων, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές. Παράλληλα, σημειώνουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί «οικονομικό στραγγαλισμό της τάξεως του 65% στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους».

«Η δράση είναι στο πλαίσιο της μέρας τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα εκείνα που επιβάλλουν η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και οδηγούν στην κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι απολύσεις που έχουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αξιολόγηση και επανέλεγχος είναι εργαλείο για να βρεθούν οι 6.500 εργαζόμενοι προς απόλυση με σκοπό να καταρρεύσουν οι υπηρεσίες από προσωπικό, να καταργηθεί και να δοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Υπάρχει απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016. Δεν έχουν εφαρμοσθεί το 1 προς10 δεν έχει προσληφθεί κανένας μόνιμος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο www.topontiki.gr το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ,  Βασίλης Γκιτάκος.

«Κύριο αίτημά μας είναι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στις εργασίες τους και να δημιουργηθεί ένα αυτοδιοίκητο μέτωπο από τους εργαζόμενους, τους αιρετούς και την κοινωνία που θα υπερασπιστεί το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα διαφυλάξει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών μας», προσθέτει.

Σε ερώτηση του «Ποντικιού» για το εάν με την αντίδρασή τους «καλύπτουν» τον έλεγχο όσων διορίστηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία, απαντά πως «δεν καλύπτουμε τα πλαστά πτυχία που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλουμε επανέλεγχος που επιχειρεί η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστά πτυχία αλλά θέτοντας νέα κριτήρια επανελέγχουν τη μετατροπή των συμβάσεων που έχει γίνει σε βάθος 20ετίας και αναγκάζουν την ανεξάρτητη αρχή του ΑΣΕΠ, να ακυρώσει τις αποφάσεις που πήρε τότε και να βρει υπαιτιότητα στους εργαζομένους προκειμένου να τους απολύσουν».

Ξεκαθαρίζει ακόμη πως οι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία υπολογίζονται γύρω στους 600, για τους οποίους έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης.  Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.