Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΓΟΡΕΣ Κυριακή, 28-Ιουν-2015 22:55 Εγκλωβίζεται στην ελληνική "δίνη" το ευρώ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις ασιατικές συναλλαγές μετά τη δραματική απόφαση που έλαβε η
ελληνική κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου για την αποδοχή της πρότασης των πιστωτών.
Αυτή την ώρα η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 1,0995 δολάρια ανά ευρώ.




Πολλά ερωτήματα μένουν ανοιχτά, σχολιάζει η ANZ Bank. "Τυχόν αδυναμία αποπληρωμής του ΔΝΤ σημαίνει και άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα; Πώς θα συμπεριφερθούν οι καταθέτες των τραπεζών των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας; Θα τολμήσει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κόντρα σε ένα πιο εύθραυστο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον;"
Τόσο το ευρώ, όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές θα είναι ευάλωτες απέναντι σε ισχυρές πιέσεις τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις που ώθησε τους Έλληνες να σχηματίσουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ. "Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα και πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολλές αγορές θα υποδεχτούν όσους αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια", λέει η ANZ Bank.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.