Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο

«Σας διαβεβαιώνω, όμως,  ότι αυτός ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος» διαμηνύει, μέσω συνέντευξής του, ο Αλέξης Τσίπρας.   

«Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτός
ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Realnews.

«Δεν μπορεί να κρυφτεί ποιος έριξε την κυβέρνηση. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα αποτελέσματα της στάσης καθενός, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει θλιβερό το “κατηγορώ” που εξαπέλυσε, προσφάτως, εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αλλά για όσους το παραξηλώνουν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η Ζωή γυρίσματα» σημειώνει , χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας και αφήνει υπαινιγμούς για την «απρόσμενη αναγνώριση και τις φιλοφρονήσεις» στο πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου  «τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα πολύ αριστερά» τις τελευταίες ημέρες των εντολών.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, που «κάρφωσε» Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου και από το βήμα της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει πως “έχει κάθε δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Όπως όλοι άλλωστε. Στο τέλος, όμως, να ξέρετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται”.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, επαναλαμβάνει ότι «θα έχουμε ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ» και προσθέτει ότι «δεν πρόκειται να βάλει από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο, που ο λαός έδιωξε απο την πόρτα».

Σχετικά με τον Σταυρό Θεοδωράκη, λέει ότι έχει αγαπημένη μέθοδο την πολιτική αλχημεία, ενώ για την Φώφη Γεννηματά, λέει ότι «θα πρέπει να κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ξεκολλήσεις το κόμμα της από το άρμα της ΝΔ».

Ως προς την εκλογική μάχη εμφανίζεται αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα δηλώνοντας «θα κερδίσουμε και μάλιστα καθαρά» καθώς, όπως εξηγεί, «ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα».

Σε περίπτωση επικράτησης, επισημαίνει πως θα συγκροτήσει κυβέρνηση από μηδενική βάση και υπογραμμίζει πως το σχέδιο του θα περιλαμβάνει «λιγότερα συνθήματα, λιγότερα παράθυρα, λιγότερη επικοινωνία και πιο πολλή δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.