Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανία: 670 ευρώ μηνιαίως σε κάθε πρόσφυγα


Η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε μετά την 7ωρη συνάντηση, ότι ο υπολογισμός της κυβέρνησης, έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.



«Με αυτό το ζωντανό σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρίσκο τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου», σημείωσε η Μέρκελ.




Θα διατεθούν ακόμα, 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κονδύλια αυτά θα θέσουν σε αμφιβολία τον στόχο για μηδενικό νέο δανεισμό του κράτους, η  Μέρκελ επεσήμανε ότι ο στόχος παραμένει, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.