Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα-Αμπάς στη Νέα Υόρκη

Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίσκεψης του ιδίου στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.





Στην συνομιλία τους συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε την σημασία που αποδίδει στην επίλυση του Παλαιστινιακού, με δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων, με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πρόεδρο Αμπάς να επισκεφθεί την αμέσως επόμενη περίοδο την Ελλάδα, και επεσήμανε ότι ο ίδιος θα ανταποκριθεί σύντομα στην πρόσκληση του κ. Αμπάς να επισκεφθεί την Παλαιστίνη.

Σε μία συμβολική κίνηση, οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν σήμερα, για πρώτη φορά, τη σημαία τους έξω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από το «πράσινο φως» που δόθηκε σε ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στη Γενική Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.