Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Επέλαση του χιονιά: Δείτε σε ποιες περιοχές χιονίζει - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Πάρνηθα (Photos)

«Λευκή» αναμένεται να είναι η Πρωτοχρονιά, καθώς πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά σημεία της χώρας.

Αττική
Ασθενής χιονόπτωση έχει κάνει την εμφάνισή της στα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.
Κρήτη
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις ορεινές περιοχές της Κρήτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης.  Τα χιόνια κάλυψαν τις στέγες των σπιτιών σε χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου.
Πηγή φωτογραφίας: cretalive.gr/Γ. Σιγανός
Χιονίζει στην Εγνατία
Χιονοφράχτες 3 με 4 χιλιόμετρα τοποθετήθηκαν στο ύψος της Καλαμιάς Κοζάνης, για να αποφευχθεί το κλείσιμο της Οδού.
Πάρνηθα
Τα πρώτα προβληματα απο το χιόνι που άρχισε ήδη να πέφτει και στην Αττική, παρατηρούνται στην Πάρνηθα.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, λόγω της χιονόπτωσης, από τις 8.30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, απο το τελεφερίκ και πάνω.
Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη
Αρκαδία
Οι χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει και στην Αρκαδία από το βράδυ της Τετάρτης.
Πήλιο
Πυκνό χιόνι πέφτει στο Πήλιο από το μεσημέρι της Τετάρτης, με την "άφιξη" του χιονιά, να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη την ορεινή Μαγνησία, ενώ στα πεδινά και στην πόλη του Βόλου πέφτει χιονόνερο.
Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 cm στα Χάνια και η χιονόπτωση συνεχίζεται, από τα 600 μέτρα και πάνω στο βουνό των Κενταύρων με την θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη στο 0.
Χιόνι από το απόγευμα της Τετάρτης πέφτει και σε Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Μηλιές, Βυζίτσα και Δράκεια και όσο περνά η ώρα η χιονόπτωση αναμένεται να φθάσει και στα προάστια του Βόλου.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου, αφού η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας έχει κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό της για να διευκολύνει κατοίκους και επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, πήγε στα Χάνια όπου βρίσκονται τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ αλατιέρα ρίχνει ήδη αλάτι στο δρόμο Βόλου - Ζαγοράς για να μην κλείσει ούτε στιγμή ο δρόμος, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Προληπτικά για τους οδηγούς που κινούνται προς Πήλιο, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, που πρέπει να τοποθετούν στα λάστιχα οι οδηγοί όταν συναντούν το χιόνι. Στο ύψος της Πορταριάς, υπάρχει κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, που απαγορεύει να συνεχίσουν στα αυτοκίνητα που δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από την Πρωτοχρονιά, ανοιχτό θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, στο οποίο θα λειτουργήσουν πλήρως, όλες οι πίστες χιονοδρομίας, καθώς και τα καινούργια lift που εγκαταστάθηκαν προσφάτως.
Βόλος
Στον Βόλο η θερμοκρασία το απόγευμα της Τετάρτης ήταν στους 7,6 βαθμούς, πέφτει ψιλή βροχή και ο δήμος έχει ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει ακόμη και σφοδρή χιονόπτωση, μέσα και στο κέντρο της πόλεως.
Θεσσαλονίκη
Με χιόνια, τσουχτερό κρύο και συννεφιά θα υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας όπου πολλές περιοχές “ντύθηκαν” στα λευκά , ενώ ακόμα και στις πεδινές περιοχές σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνα -4 βαθμούς, -2 είχε ο Πολύγυρος Χαλκιδικής και οι Σέρρες.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού και επικρατεί συννεφιά. Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.
Όπως ανακοίνωσε τροχαία εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες λόγω εξαιτίας του παγετού. Αντίθετα, στην Εγνατία, στους κάθετους άξονές της και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα οχήματα κινούνται χωρίς αλυσίδες.
Στο μεταξύ, οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα καλύφθηκαν από χθες με πυκνό χιόνι, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ , αλλά και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς οι πληρότητες για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς αναμένονται υψηλές.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.