Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Άρχισε το πάρτι με τα σπίτια για στους πρόσφυγες»

Άρχισε το πάρτι με τα κονδύλια  που θα διατεθούν για την ενοικίαση σπιτιών σεπρόσφυγες. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 80.000.000 ευρώ, που θα διαθέσει η Ύπατη Αρμοστεία του
ΟΗΕ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να πληρώσουν τα ενοίκια σε όσους ιδιοκτήτες διαθέσουν προς μίσθωση κάποιο ακίνητο για τη στέγαση των προσφύγων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Με το ίδιο  κονδύλι οι ΜΚΟ θα προκηρύξουν διαγωνισμούς για την ένδυση και την σίτιση των προσφύγων αλλά η μερίδα του λέοντος θα διατεθεί για να καταβληθούν προκαταβολικά όλα τα ενοίκια, ύψους 200-400 ευρώ, που αντιστοιχούν στους μήνες έως το τέλος του 2016.
Το σωματείο Praksis, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και οι οργανώσεις Solidarity Now, Ηλιαχτίδα, Νόστος αναζητούν ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χίο, Λέσβο, Σάμο και Λέρο για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων.
Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περίπου 1.000 διαμερίσματα και έχουν υπογραφεί 450 συμβάσεις μίσθωσης, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη πάρει προκαταβολικά τα εννέα ενοίκια.
Το πρόγραμμα τυπικά λήγει στο τέλος του χρόνου, αν και αναμένεται να επεκταθεί ως το 2017. Στην Αθήνα τα διαμερίσματα αναζητούνται τόσο στα όρια του Δήμου Αθήνας όσο και στους όμορους Δήμους Μοσμάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου με τους οποίους υπάρχει συνεργασία για το θέμα της προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων.
Στους πρόσφυγες θα παρέχεται σίτιση μέσω προπληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ ύψους 90 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο. Επίσης θα  διανέμονται κουπόνια για παροχή αγαθών υγιεινής ύψους 10 ευρώ τον μήνα για κάθε γυναίκα, 5 ευρώ για κάθε άνδρα και 15 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο  και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα παρέχονται επίσης κάρτες μετακίνησης για τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
dht_3103_001_cmyk_0
Πηγή: εφημερίδα «Δημοκρατία»
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.