Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συνεχίζουν να «κόβουν βόλτες» πάνω από το Αιγαίο τουρκικά αεροσκάφη - 29 παραβιάσεις σε μία μέρα

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου πάνω από το Αιγαίο, προχώρησαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ τετράδα τουρκικών αεροσκαφών
F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.
Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως μία εξάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.