Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αποκαλύπτουμε… ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ 2035!

Οι Νεοταξίτες νιώθουν την καυτή ανάσα ενός κόσμου που σταδιακά αφυπνίζεται
Μέχρι το 2035, η Ρωσία ή η Κίνα θα ισοφαρίσουν ή ακόμα και θα υπερβούν τη στρατιωτική και οικονομική δύναμη της Δύσης σε ορισμένους τομείς, εκμεταλλευόμενες
ένα «διαταραγμένο και γεμάτο αμφιβολίες κόσμο», δήλωσε ερευνητική μονάδα του Πενταγώνου.
Σε λιγότερο από 20 χρόνια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα ζήσουν σε έναν κόσμο όπου η διαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάξης θα αλλάξει σε σύγκριση με την εποχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και θα είναι όλο και πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επιβληθούν, αναφέρει το Κέντρο Άμυνα και Τεχνικών Πληροφοριών (DTIC), σε νέα έκθεσή του.
«Στο μέλλον της παγκόσμιας τάξης θα δείτε μια σειρά από κράτη που θα έχουν την πολιτική βούληση, την οικονομική ικανότητα και τις στρατιωτικές δυνατότητες να φέρουν την αλλαγή σε βάρος των υπολοίπων,» διαβάζουμε στο έγγραφο με τίτλο «Η κοινή Δύναμη σε έναν κόσμο διαταραγμένο και γεμάτο αμφιβολίες.»
Ανερχόμενες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Ιράν, ή η Βραζιλία εκφράζουν διαρκώς τη δυσαρέσκεια για τον ρόλο τους, την πρόσβαση, και τις Αρχές εντός του τρέχοντος διεθνούς συστήματος. Η Ρωσία θα εκσυγχρονίσει την πυρηνική της δύναμη σε όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιήσει πυρηνικές ασκήσεις, πτήσεις βομβαρδιστικών αεροπλάνων, και τους στρατηγικές υπερπτήσεις αναγνώρισης στο έδαφος των ΗΠΑ,» προβλέπει η έκθεση.
Η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, και άλλες χώρες, που χαρακτηρίζονται ως «ρεβιζιονιστικά κράτη» στην έκθεση, θα προωθήσουν εναλλακτικές διεθνείς συμμαχίες, ενώ η συρρίκνωση των πόρων της Δύσης θα έχουν επίσης αντίκτυπο στην κυριαρχία της Ουάσιγκτον σε όλη την υδρόγειο.
«Παρά το γεγονός ότι οι φαινομενικά ασήμαντοι σήμερα, οργανισμοί όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καθώς η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και άλλες χώρες στρέφονται σε αυτές τις πολυεθνικές ομάδες για να αλλάξουν τους διεθνείς κανόνες προς όφελός τους».
Στον ίδιο «πένθιμο» τόνο η έκθεση αναφέρεται και στο μέλλον του ΝΑΤΟ: «Δημογραφικές και δημοσιονομικές πιέσεις θα συνεχίσουν να αμφισβητούν την ικανότητα του ΝΑΤΟ. Στην Ασία, οι κινήσεις των ΗΠΑ μπορεί να ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες συμμάχους και εταίρους να επιδιώξουν μονομερείς προσπάθειες εκσυγχρονισμού του στρατού ή να αναζητήσουν εναλλακτικές συμμαχίες και συνεργασίες.»
Ωστόσο, αν και η έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει ότι «κανείς δεν διαθέτει την δύναμη ή συνασπισμό δυνάμεων, ώστε να αντιταχθεί ανοιχτά κατά των ΗΠΑ, επηρεάζοντας άλλα κράτη ανά τον κόσμο,» ισχυρίζεται «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν σε έναν κόσμο στον οποίο η συνολική οικονομική και στρατιωτική δύναμη τόσο των ίδιων όσο και των συμμάχων και εταίρων τους, δεν μπορεί να αυξηθεί τόσο γρήγορα, όσο εκείνη των δυνητικών ανταγωνιστών τους».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.