Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 7 εκατομμύρια οι αναλφάβητοι στην Τουρκία!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Unesco  υπάρχουν 758 εκατομμύρια αναλφάβητοι σε όλο τον κόσμο.  Οι  δείκτες των  νέων σε σχέση με τους μεγαλύτερους
βελτιώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια. Η Unesco θα συνεχίσει τον αγώνα της για την εκπαίδευση των νέων γενεών και την εξάλειψη του αναλφαβητισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν  ο αριθμός των αναλφάβητων στην Τουρκία υπερβαίνει τα επτά εκατομμύρια!!! Αναλυτικότερα οι αναλφάβητοι στην  Κωνσταντινούπολη είναι 310.790, στην Άγκυρα  105.614 και στη Σμύρνη 65.573. Φυσικά το μεγαλύτερο τμήμα  των αναλφάβητων ζει στην ενδοχώρα .
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ένα δέκατο του πληθυσμού είναι αναλφάβητοι. Ποσοστό αρκετά μεγάλο ια τα δεδομένα του δυτικού κοσμου.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.