Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους θα έχουν κόστος για τη χώρα, προειδοποιεί.
Οι αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής
χαλάρωσης, θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο ώστε η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές το επόμενο έτος, δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας.
«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για την επιστροφή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές κάποια στιγμή εντός του α΄ τριμήνου του 2017», δήλωσε ο κ. Μουρμούρας σε οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
Προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που και τα δυο αποτελούν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, «θα έχουν κόστος για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.