Σε πολύνεκρη τραγωδία κατέληξε η αντικυβερνητική διαδήλωση στη διάρκεια φεστιβάλ στην περιοχή Ορομίγια της Αιθιοπίας.
Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά, ενώ έριξαν και προειδοποιητικές βολές, σε μία προσπάθεια να διαλύσουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Κατά την αναταραχή που επικράτησε ποδοπατήθηκαν δεκάδες άνθρωποι, με στελέχη της αντιπολίτευσης να μιλούν για περισσότερους από 50 νεκρούς.
Στην περιοχή αυτή, έχει παρατηρηθεί σποραδική έξαρση της βίας κατά την τελευταία διετία, με αιματηρές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Από τα τέλη του 2015, δεκάδες διαδηλωτών έχουν σκοτωθεί στην Ορομίγια, στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.