Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μυστικό σχέδιο της Ευρώπης αναγκάζει τη Σερβία να δημιουργήσει επειγόντως φράχτες

Βελιγράδι.
Μυστικό σχέδιο των χωρών της Βόρειας Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αναγκάζει τη Σερβία να λάβει επείγοντα μέτρα, ανέφερε η
σερβική ραδιοτηλεόραση (RTS),  σύμφωνα με του βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fokus’.
«Οι χώρες της βόρειας Ευρώπης έχουν εργασθεί για ένα δικό τους σχέδιο που περιλαμβάνει κατασκευή φραχτών για την προστασία τους σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες που έχει στο έδαφός της», ανέφερε και η βρετανική εφημερίδα ‘Express’.





Μυστικό σχέδιο της Ευρώπης αναγκάζει τη Σερβία να δημιουργήσει επειγόντως φράχτες - Εικόνα1Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Σερβία πληροφορήθηκε αυτήν την εξέλιξη και αποφάσισε να υλοποιήσει ένα δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα με τις ευρωπαϊκές χώρες- Βουλγαρία, Κροατία και Ουγγαρία και κατά μήκος των συνόρων της με το νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, μέσω του οποίου μπορούν να διεισδύσουν πρόσφυγες από την Ελλάδα, που είναι ο πρώτος στόχος χώρα των προσφύγων.
Η ‘Express’ υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον 1.000 μετανάστες βρίσκονται στους δρόμους του Βελιγραδίου και προσπαθούν να επιβιώσουν, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στη Σερβία είναι γύρω στα 5.200 άτομα.
Το σερβικό ‘Radio B92’ ισχυρίζεται ότι η Σερβία, αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διέλευσης των μεταναστών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και τη Σουηδία και ότι πρέπει μόνη της  να ασχοληθεί με τα προβλήματά της.
Η σερβική ‘Kurir’ ανέφερε ότι αρχηγός του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος, Νέναντ Πόποβιτς είπε ότι «αντί οι Βρυξέλλες να πολεμήσουν τις δηλώσεις-απειλές του Ερντογάν, κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και δείχνουν στον ευρωπαϊκό κόσμο ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη να αντιμετωπίσει την κρίση».
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.