Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί οι πίτσες έχουν το μικρό πλαστικό τραπεζάκι στο κέντρο του κουτιού;

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορεί να πάρει κάποιος λάτρης της πίτσας είναι το άρωμα και η άψογη όψη της όταν
ανοίγει το κουτί πριν την κατανάλωση.
Όμως λίγοι ξέρουν ότι γι αυτή την πρώτη... γνωριμία με την αγαπημένη τους πίτσα πρέπει να ευχαριστούν την Carmela Vitale, την γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μικρού πλαστικού τρίποδου "τραπεζιού" που έχει κάθε κουτί πίτσας εντός.


Το μικρό αυτό πλαστικό τραπεζάκι γνωστό και ως "pizza saver" ή "box tent" ή "pizza tripod" έχει σώσει πολλές επιτυχημένες βραδιές πίτσα από καταστάσεις σαν... αυτές, γράφει το Business Insider.
Το μικρό αυτό πλαστικό τρίποδο πατενταρίστηκε το 1983 από την Carmela Vitale, από το Dix Hills της Νέας Υόρκης, η οποία έχει γίνει γνωστή από τότε γι αυτό το δώρο στην ανθρωπότητα.
Το μικρό πλαστικό τρίποδο που στηρίζει το χαρτόνι της συσκευασίας από το να κολλήσει με την πίτσα, αποτέλεσμα και των υδρατμών που το μαλακώνουν "επικίνδυνα".
Το κόστος του μικρού αυτού πλαστικού σωτήρα της πίτσας είναι μόλις ένα σεντ το ένα. Μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται 3 δισ. πίτσες κάθε χρόνο, έτσι μιλάμε για μία πατέντα που αποφέρει κέρδος εκατ. το χρόνο.
Δυστυχώς για την Vitale τα δικαιώματα επί της πατέντας της έχουν λήξει οπότε δεν εισπράττει πια κέρδος γι αυτή, όμως η ίδια αποτελεί τον άγγελο των απανταχού "εραστών της πίτσας".
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.