Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Λεπέν: Το ευρώ πέθανε -Μπορούμε να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα σε 1,5 χρόνο

Η Μαρίν Λεπέν στράφηκε ξανά κατά του ευρώ, μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά αναφέρθηκε σε πιο χαλαρό
χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Τονίζοντας ότι «το ευρώ πέθανε», δήλωσε ότι θα πρέπει αυτό να διατηρηθεί μόνο για το διεθνές εμπόριο, ενώ η Γαλλία θα πρέπει να επιστρέψει στο φράγκο.
«Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμα, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ενιαίο νόμισμα είναι βάρος. Το ευρώ πέθανε», είπε η Λεπέν σε συνέντευξή της στην Le Parisien.
«Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες και θα έχουμε ένα κοινό νόμισμα μαζί», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι το ευρώ θα πρέπει να γίνει το νόμισμα που θα χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται διεθνώς.
Σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Sud Ouest, η Λεπέν δήλωσε: «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έως πρόσφατα η Λεπέν έλεγε πως αν εκλεγεί θα διεκδικήσει ριζικό χαλάρωμα της δομής της ΕΕ και ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για ενδεχόμενο Frexit μέσα σε έξι μήνες, αν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι της.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.