Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ρέγκλινγκ: Στα... ~100 δισ. η «λυπητερή» Τσίπρα-Βαρουφάκη

Βαρύς κι ασήκωτος ήταν ο λογαριασμός της «σκληρής διαπραγμάτευσης» του πρώτου εξαμήνου για την ελληνική Οικονομία.

Οι απώλειες ανήλθαν στα 100 δισ. ευρώ, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Σκάϊ. 
«Γνωρίζω ότι η ελληνική Κεντρική Τράπεζα έχει δημοσιοποιήσει αυτό το νούμερο, των 83 δισ. ή κάτι παραπάνω, ξέρω ότι κάποιοι θεωρούν ότι το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο, όταν μετράνε το χαμένο μέγεθος εξαιτίας των εξελίξεων του πρώτου μισού του 2015. 
Μπορεί λοιπόν να είναι λίγο λιγότερο, μπορεί να είναι λίγο περισσότερο. Θεωρώ ότι τα 100 δισ. είναι ένας στρογγυλός αριθμός ο οποίος είναι πιθανότατα σωστός» είπε χαρακτηριστικά.
Βεβαίως, δεν είναι δίκαιο να χρεωθεί ακέραια η ζημιά στον ανυπόφορα εγωπαθή Βαρουφάκη και τις μανιέρες του. Γιατί ο πολιτικός του προϊστάμενος Α. Τσίπρας είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τις επιλογές του, όσο κι αν προσπαθεί να κρατηθεί στο απυρόβλητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.