Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Συγκλόνισε ο Γλέζος! “Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξή μου” είπε στους πολιτικούς

Συγκλόνισε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του «Ακρωνύμια». Έκλαψε όταν θυμήθηκε το παρελθόν και  έθεσε τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους, λέγοντας πως έχουν ευθύνη να παλέψουν για τα όνειρα των ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους στη μάχη…

Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στους πέντε λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατάφερε, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, να ξαναυπάρξει: την κοινή μας γλώσσα, την ύπαρξη λαϊκής εξουσίας, τα ήθη και τις παραδόσεις που κράτησαν τον ελληνισμό αδούλωτο, τον κλήρο και την εκκλησία που ήταν δίπλα στο λαό και την ιδεολογία της αντίστασης.
Μιλώντας για όσα έζησε σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές, ο Μανώλης Γλέζος είπε:
«Μπορώ να ξεχάσω; Τo δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και οι άνθρωποι που πολέμησα μαζί τους, οι άνθρωποι που αντιμετωπίσαμε μαζί τον θάνατο, οι φίλοι μου, δεν ζουν σήμερα. Μπορώ να τους ξεχάσω; Είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτό τον κόσμο; Δεν είναι δυνατό. Και γι΄αυτό έχω αυτή την πολυπραγμοσύνη, γιατί εκτελώ εντολές ή προσπαθώ να εκτελέσω τις εντολές τους».
Απευθυνόμενος στους πολιτικούς είπε:
« Και αν πεθάνω, θα σας κυνηγάει η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από εμένα ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.