«Ο Λίβανος έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει «κάθε απειλή» αλλά θέλει μόνο την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» δήλωσε σε συνέντευξή του ο
υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Gebran Bassil. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οποιοδήποτε κράτος επιχειρήσει να «ανάψει τα αίματα» θα υποστεί τις συνέπειες που μπορούν να φτάσουν ακόμη και ως την Ευρώπη.
«Η χώρα της Μέσης Ανατολής [σ.σ. το Ισραήλ] επέλεγε ανέκαθεν να «διατηρεί εποικοδομητικές και υγιείς πολιτικές» με τους γείτονές του αλλά και άλλες χώρες στον αραβικό κόσμο αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις «εχθρικές ενέργειες» ενάντια στον Λίβανο είπε ο Basil σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο RT.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα κρίση που πυροδότησε η «απροσδόκητη» παραίτηση του Λιβανέζου Πρωθυπουργού Σαάντ αλ-Χαρίρι η οποία ανακοινώθηκε από την Σαουδική Αραβία ο αξιωματούχος είπε ότι είναι ένα «καλό παράδειγμα [που δείχνει ότι] σχεδόν καθένας μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον μας».
pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.