Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στρούντελ με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
200 γρ Portobello μανιτάρια Ελληνικής γης

4 κ.σ. ελαιόλαδο


2 μικρά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι, σε κύβους

400γρ στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες

6 κ.σ. αλεύρι

1/2 φλ γάλα

4 φύλλα παραδοσιακά

5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

αλάτι

πιπέρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

1Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

2Βάζουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.

3Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.

4Προσθέτουμε το γάλα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

5Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. Μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του παραδοσιακού φύλλου, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό. Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του. Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό, με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο. Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο παραδοσιακά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

6Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω.

7Ψήνουμε στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.

8Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.