Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Λαφαζάνης: Αυθαίρετη η κλήση μου για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να κρυφτεί πίσω
από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας» αναφέρει σε δήλωση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Βεβαίως η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ευθύνες διότι με παρέπεμψε να δώσω εξηγήσεις όχι σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά, άκουσον – άκουσον, σε αστυνόμους του αμαρτωλού κέντρου ανωμαλίας που φέρει τον τίτλο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος"» προσθέτει ο γραμματέας της ΛΑΕ.


«Την πρώτη, όμως και κύρια ευθύνη για την κλήση μου σε απολογία με κατασκευασμένες κατηγορίες φέρνει αυτό το ίδιο το Τμήμα και η ίδια η ΓΑΔΑ Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ παραλείπει εσκεμμένα και κρύβει ένοχα το γεγονός ότι είναι το περίφημο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, με εντολή άνωθεν και ειδικά των κυβερνητικών και πρωθυπουργικών παράκεντρων, συνέταξε εδώ και μήνες την στημένη δικογραφία σε βάρος μου που περιλάμβανε τις γνωστές ανυπόστατες κατηγορίες και μεθοδευμένα την απέστειλε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Και η υποκρισία, λοιπόν, έχει τα όρια της» προσθέτει. 

«Πέραν τούτων, με ένα κυνισμό που εκπλήσσει για την ωμότητα του, η ΓΑΔΑ επιμένει να με κατηγορεί ουσιαστικά για παρεμπόδιση, τάχα, κρατικής λειτουργίας, θεωρώντας ότι τα σχετικά αδικήματα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα της. Από πού και ως που, όμως, οι πλειστηριασμοί, μια υπόθεση που αφορά κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως οι τράπεζες, και ιδιώτες – μεταφράζονται από την ΓΑΔΑ και το αμαρτωλό Τμήμα σε κρατικές λειτουργίες; Από πού και ως που βαφτίζεται κρατικό λειτούργημα η Τραπεζική ληστεία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας; Αποτελεί όνειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί τόσο ξεδιάντροπα ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών ενάντια σε φτωχούς πολίτες για να πεταχτούν στο δρόμο και να απολέσουν τα σπίτια και τα μικρά περιουσιακά στους στοιχεία» συνεχίζει..

«Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό. Γρήγορα στο σκαμνί θα καθίσουν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταστροφή και την διάλυση της χώρας και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα στην κοινωνία» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «Αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση».

«Η κλήση του γραμματέα της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ καταλήγει λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.