Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

O Πόροσενκο υπέγραψε NOMO που EΠEKTINEI τα θαλάσσια σύνορα της Ουκρανίας

Ουκρανικό Ναυτικό
Μόσχα, 29 Δεκεμβρίου – RIA Novosti . 
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Poroshenko υπέγραψε τον νόμο «για την  παρακείμενη ζώνη της Ουκρανίας», η οποία ρυθμίζει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και την τιμωρία για τους
παραβάτες, ανέφερε το Σαββάτο η ιστοσελίδα του επικεφαλής του Ουκρανικού κράτους.
«Ο Πρόεδρος Petro Poroshenko υπέγραψε το νόμο της Ουκρανίας» σχετικά με την γειτονική ζώνη της
Ουκρανίας που υιοθετήθηκε από την Βουλή της Ουκρανίας (Verkhovna Rada)
στις 6 Δεκεμβρίου 2018. Σκοπός του νόμου είναι η εναρμόνιση της ναυτικής νομοθεσίας της χώρας με τους νόμους άλλων κρατών της Μαύρης Θάλασσας και άλλων συμβαλλόμενων μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, ανέφερε ο Ποροσένκο.
Ο νόμος αποσκοπεί επίσης στην αποτροπή επιχειρήσεων λαθρεμπορίου και παράνομης πλοήγησης πλοίων στα  λιμάνια κλειστής θάλασσας των εδαφών που δεν ελέγχονται από το Κίεβο στην περιοχή  του Donetsk και στην Κριμαία
Σύμφωνα με το νόμο, η παρακείμενη ζώνη της Ουκρανίας είναι μια ανοιχτή θαλάσσια ζώνη δίπλα στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας, των οποίων τα εξωτερικά σύνορα βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 24 ναυτικά μίλια. Είκοσι τέσσερα μίλια υπολογίζονται από τις γραμμές βάσης των χωρικών υδάτων της Ουκρανίας.
Η εξουσιοδοτημένη κρατική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων μπορεί να σταματήσει, να επιθεωρήσει, να κατακρατήσει ή να συλλάβει πλοία, καθώς και τα μέλη του πληρώματός τους, εξαιρουμένων των πολεμικών πλοίων και άλλων κρατικών πλοίων που χρησιμοποιούνται για μη εμπορικούς σκοπούς.
Εάν ένα πλοίο παραβίασε το νόμο και προσπαθεί να δραπετεύσει, ο εξουσιοδοτημένος οργανισμός έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει  ένα τέτοιο πλοίο προκειμένου να το κρατήσει και να του ασκήσει δίωξη σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το δικαίωμα δίωξης λήγει μόλις το πλοίο εισέλθει στα χωρικά ύδατα του κράτους υπό τη σημαία του οποίου φέρει το πλοίο, ή οποιασδήποτε τρίτης χώρας.
Ο νόμος τίθεται σε ισχύ την επομένη της δημοσίευσής του.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.