Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

HXHΣΕ O KOKKINOΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣTIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΘΑ ΜΑΣ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗΣ, THN 28Η OKTΩΒΡΙΟΥ! (photo)

Με την NAVTEX 1097/19 που εξέδωσε παρανόμως ο σταθμός της Σμύρνης δεσμεύει η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο, Ψαρά,
Εύβοια και Άνδρο, για τα χρονικά διαστήματα από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου, από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, στις 21 του μήνα, στις 22 μέχρι 24 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και το χρονικό διάστημα 30 με 31 του μήνα.
Παραβιάζεται δηλαδή και το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που απαγόρευε τις ασκήσεις εν μέσω θέρους και θρησκευτικών-εθνικών εορτών.
Η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι όχι μόνο το Γιαβούζ ξεκινά τις επόμενες μέρες τη γεώτρηση του στο νέο του σημείο, αλλά και ότι η γεώτρηση του Φατίχ συνεχίζεται και έχει φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
Τα ακούνε αυτά στην Αθήνα; Διότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει να διαρρεύσει το απόλυτο της «επιτυχίας» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν αν και ο Τούρκος πρόεδρος απλώς άκουγε και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απολύτως.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 είπε:
“Στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας”.
“Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων” ανέφερε.
Το τουρκικό Ναυτικό συνεχίζει να συνοδεύει το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ανακοίνωσε μέσω τουίτερ το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύοντας φωτογραφίες των δύο πλοίων οι οποίες τραβήχτηκαν με ντρόουνς.
Στον λογαριασμό του στο τουίτερ, το τουρκικό Υπουργείο γράφει “οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και ντρόουνς το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.