Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΙΡΑΚ: Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη! Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις (Video)

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ και άλλα μέλη του προσωπικού της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βαγδάτη απομακρύνθηκαν σήμερα από την πρεσβεία για
τη δική τους ασφάλεια, δήλωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές και μαχητές φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της πρεσβείας για να καταγγείλουν αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσουν διαδηλωτές οι οποίοι είχαν εισέλθει μέσα στον περίβολο της πρεσβείας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
BREAKING: US Embassy in Baghdad under attack by PMF protesters after US strikes on pro Iran militia. Staff been **evacuated**.

Trump tweeted “will be held fully responsible...we expect Iraq to use its forces to protect the Embassy”
77 people are talking about this
Οι διαδηλωτές, ο οποίοι συμμετείχαν αρχικά στην κηδεία των 25 φιλοϊρανών μαχητών που σκοτώθηκαν την Κυριακή από τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ, κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο περίβολο του γιγάντιου συγκροτήματος της πρεσβείας που βρίσκεται μέσα στην αυστηρά φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Στη συνέχεια δέχθηκαν δακρυγόνα προερχόμενα από το εσωτερικό της πρεσβείας.
Οι αξιωματούχοι του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών δεν έκαναν γνωστό πότε απομακρύνθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής και τα άλλα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, όμως πρόσθεσαν πως στο κτίριο παραμένουν λίγα μέλη του προσωπικού προστασίας της πρεσβείας.
Την Κυριακή, αμερικανικά αεροπλάνα είχαν επιτεθεί σε βάσεις που ανήκαν σε μια υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή, μια κίνηση που υπάρχει κίνδυνος να παρασύρει ακόμη περισσότερο το Ιράκ σε μία σύγκρουση δι’ αντιπροσώπων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, σε μια περίοδο που μαζικές διαδηλώσεις αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα του Ιράκ
Η επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στον φόνο ενός αμερικανού εργολάβου σε επίθεση με πύραυλο εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης.
Pro- Militia Kataib Hezbollah are now inside US Embassy in Baghdad . Iraqi security and fortifications failed to stop them.

They’re in reception area. Smoke seen in other videos. Hezbollah refusing calls to leave vicinity:
182 people are talking about this

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι προειδοποίησε σήμερα εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης σε ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες στη Βαγδάτη και ζήτησε από τους διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρεσβεία να φύγουν.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία για να καταδικάσουν τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ.
Ο Μάχντι, ο οποίος είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός αφού παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα υπό την πίεση των διαδηλωτών, ανέφερε σε δήλωσή του πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ξένων πρεσβειών θα εμποδισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα τιμωρηθεί αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.