Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Παίρνει αποφάσεις ο Ερντογάν: Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Μόσχα η Τουρκία (video)

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων οι δηλώσεις Ακάρ-Ακσενέρ
Σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, είχαμε ενεργοποίηση πριν μερικές ώρες, της πανίσχυρης ρωσικής αντιαεροπορικής αεράμυνας στη ρωσική αεροπορική βάση  στη Συρία, όταν
αναχαιτίστηκαν δύο πύραυλοι που φέρονται να εκτοξεύθηκαν από το τουρκικό έδαφος.

“Μόνο δύο βλήματα είναι είτε μια παράξενη επίθεση είτε μια αδύναμη χειρονομία”, αναφέρει με απορία το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ένα σαφές “πολεμικό κλίμα” έχει δημιουργηθεί τώρα, ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία ενώ ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών ανέρχεται σε άνω των 45 και έχει αυξητική τάση, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, προκαλώντας ένα πολύ βαθύ τραύμα στο γόητρο του Τούρκου προέδρου και στην ίδια την Τουρκία και το λαό της.

Σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μ.Ακσενέρ συνατήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο σε μια έκτακτη συνάντηση και δήλωσε ότι “είχα μια σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του έκανα έκκληση και μόλις έλαβα σοβαρές πληροφορίες, τις οποίες και δεν θα ήταν σωστό να τις μοιραστώ".

Πολλοί έχουν εκλάβει αυτή την δήλωση ως προοίμιο σημαντικών εξελίξεων από τον Τούρκο πρόεδρο και αναμένουμε τι θα δηλώσει ο ίδιος, καθώς κυκλοφορούν μη επιβεβαιωμένα σενάρια για τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας μετά το χθεσινό κτύπημα.

Η Τουρκάλα πολιτικός μετά την αεροπορική επίθεση κατά Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους: "Φίλοι μου, θα καθίσουμε εδώ και θα συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες μας, υλοποιώντας μια συνάντηση για το έθνος μας. Αφήστε τον Μωάμεθ μας, ο οποίος είναι ακόμα εκεί, που είναι ο τόπος των μαρτύρων μας, ο οποίος τώρα είναι παράδεισος, ελπίζω ότι όσοι σκοτώθηκαν να είναι γείτονες του Προφήτη μας".

Για το θέμα με τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών έκανε δήλωση ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ δηλώνοντας νωρίτερα σήμερα: Η Ρωσία γνώριζε τις συντεταγμένες των στρατευμάτων μας. Οι περιοχές όπου βρίσκονται τα στρατεύματά μας ήταν γνωστές στη ρωσική πλευρά και ήμασταν σε συντονισμό με τους αξιωματούχους της Ρωσίας επί τόπου".

"Αν και οι τοποθεσίες των στρατευμάτων μας είχαν συντονιστεί προηγουμένως με τους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πεδίο, η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε, δυστυχώς, παρά την προειδοποίηση, και πάλι, μετά την πρώτη ρίψη βουβών και τις διαμαρτυρίες μας, η επίθεση συνεχίστηκε.

Μετά την ύπουλη επίθεση, περισσότεροι από 200 στόχοι καθεστώτος κτυπήθηκαν από  τα αεροσκάφη μας, καταστρέφοντας 5 φορτηγά πυρομαχικών, ένα αντιαεροπορικό σύστημα SA-17, ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SA-22, 3 αποθήκες πυρομαχικών, 2 αποθήκες υλικού, ένα κτίριο αρχηγείου, ενώ χτυπήσαμε 309 Σύρους  στρατιώτες.

Εκφράζω το έλεος προς τους μάρτυρες και τα συλλυπητήρια μου τις οικογένειές τους, τις Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις και το έθνος”, είπε ο Ακάρ.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Πούτιν θέλει να διώξει τους Τούρκους από το Ιντλίμπ, ενώ παίρνει και μια ετεροχρονισμένη εκδίκηση για τον θάνατο των δύο Ρώσων πιλότων που διαπομπεύτηκαν από τους Τουρκμένους αντάρτες στη Συρία, αλλά και τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.