Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Συνοριοφύλακες: Κάνουμε τιτάνιο αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορα (VIDEO)

Ενισχύσεις από όλη την επικράτεια φτάνουν στις Καστανιές του Έβρου, στην προσπάθεια να κρατηθούν ασφαλή τα σύνορα από το κύμα των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου
Η δύναμη της συνοριοφυλακής δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά, που φέρεται να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον της.
«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.
Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών βρίσκονται στα σύνορα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.
Περίπου 300 με 500 άτομα εναλλάσσονται κατά διαστήματα στο σημείο όπου βρίσκεται ο φράχτης, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο χώρο πίσω τους, όπου έχουν στηθεί σκηνές, οι οποίες παραπέμπουν σε σκηνικό Ειδομένης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.