Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

"Τα γάντια είναι επικίνδυνα" - Τι λένε οι ειδικοί - ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΗ... ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

«Το γάντι είναι επικίνδυνο και σου προσφέρει μία ψεύτικη ασφάλεια» είπε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τον Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η
ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως είπε η κ. Γιαμαρέλλου, «όταν χθες ακούσαμε τη σταδιακή εφαρμογή χαλάρωσης, δεν σημαίνει ότι βγήκαμε όλοι έξω, ότι σταματήσαμε να μένουμε στο σπίτι μας , δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε τα μέτρα υγιεινής. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, την ημέρα θα έχουμε 1500 κρούσματα. Ο καθένας βρίσκεται προ των ευθυνών του, ο καθένας έχει την ατομική του ευθύνη», δήλωσε η Ελένη Γιαμαρέλλου.


«Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ την υγιεινή των χεριών είτε με σαπούνι, είτε με αντισηπτικό και το κάνουμε πολύ συχνά. Κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας και χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα. Στους κλειστούς χώρους ή οπουδήποτε υπάρχει συγχρωτισμός, φοράμε όλοι τη μάσκα μας. Αν δεν μας πιάσει η ανυπομονησία και εκείνη η παθολογική αισιοδοξία που πιάνει τους Έλληνες, τότε θα έχουμε περιοδικά κρούσματα αλλά θα είναι τέτοια που θα μπορεί το σύστημα υγείας να τα αντιμετωπίσει σωστά. Να έρθει το καλοκαίρι που οι καινούριες μελέτες στην Αμερική μας λένε ότι η θερμοκρασία άνω των 25 βαθμών δεν αφήνει τον ιό να μολύνει . Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να είναι μακριά από τα μικρά παιδιά και θα βγουν έξω φορώντας πάντα μάσκα», πρόσθεσε η ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Στην ερώτηση γιατί στην αρχή της πανδημίας δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η κ. Γιαμαρέλλου διευκρίνισε ότι στην αρχή αμφισβητείτο η χρήση μάσκας «Και εμείς στην επιτροπή, διαβάζουμε τις οδηγίες των ειδικών κέντρων όπως και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτοί στην αρχή αμφισβητούσαν τη χρήση μάσκας. Τώρα πια, έχουμε περισσότερα δεδομένα και ξέρουμε περισσότερα για τη μετάδοση του ιού. Τώρα που έχουμε αρχίσει και χαλαρώνουμε πρέπει όλοι να προστατευτούμε, με τον τρόπο αυτό προστατεύω και τον διπλανό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη χρήση γαντιών, η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι «τα γάντια δεν χρειάζονται. Τα γάντια θα τα βάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εκεί, έχω το αντισηπτικό στην τσέπη μου και κάθε μισή ώρα, κάθε μία ώρα, ό,τι αγγίξω βάζω αντισηπτικό. Το γάντι είναι επικίνδυνο γιατί σου προσφέρει μία ψεύτικη ασφάλεια. Το γάντι είναι γεμάτο από αόρατες τρυπούλες. Από εκεί μπαίνουν μέσα οι ιοί και τα μικρόβια. Βγάζω το γάντι και λέω ότι τα χέρια μου είναι καθαρά ενώ δεν είναι γιατί έχουν επάνω τον ιό και τα διάφορα μικρόβια. Με το γάντι αγγίζω μύτη, μάτια, στόμα και γίνομαι ακόμα περισσότερο μολυσματική. Γάντια δεν χρειαζόμαστε».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.