Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Στον άλλο κόσμο, ο Τίμιος Σταυρός, θα έχει το ''διακόνημα'' του...

 


Το Τίμιο Ξύλο

δεν καίγεται και αν το βάλουμε σε ένα ποτήρι με νερό δεν επιπλέει, όπως τα άλλα ξύλα, αλλά βυθίζεται

στον πάτο! Και μάλιστα χωρίς να κάνουμε κάποια ευχή ή το σημείο του σταυρού και το νερό αυτό, γίνεται Μέγας Αγιασμός!

Λίγο πριν τη Δευτέρα Παρουσία, όλα τα κομματάκια του Τιμίου Ξύλου που μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν, σχηματίζοντας το Τίμιο Ξύλο στην αρχική του μορφή και θα ανυψωθεί ψηλά στον ουρανό, οπότε θα λάμψει περισσότερο από μυρίους ηλίους. Θα είναι ένα σημάδι, ότι σε λίγο θα εμφανιστεί ο Βασιλιάς της Δόξας, ο Οποίος Σταυρώθηκε στο Ξύλο αυτό.

Επειδή πάνω στο Ξύλο στο οποίο Σταυρώθηκε ο Χριστός, χύθηκε το Αίμα του Χριστού, ο Τίμιος Σταυρός, από αντικείμενο έγινε πρόσωπο, ξέχωρο από την Αγία Τριάδα (Όταν λέμε: "Σταυρέ του Χριστού σώσε ημάς τη δυνάμει σου.." απευθυνόμαστε σε πρώτο ενικό πρόσωπο και όχι σε κάποιο αντικείμενο). Γι' αυτό και ο Σταυρός αυτενεργεί έχοντας παντοδυναμία και ανάλογα με την πίστη θεραπεύει ή κολάζει. Όση δύναμη έχει ο Θεός, τόση δύναμη έχει ο Τίμιος Σταυρός!!! Ο Θεός θέλησε να γίνεται αυτό, διότι περιέχει το Πανάγιο Αίμα Του, στο οποίο Αίμα περιέχεται και η Θεότητα του Χριστού.

Στον άλλο κόσμο, ο Τίμιος Σταυρός, θα έχει το ''διακόνημα'' του Ηλίου. Ό,τι ρόλο παίζει ο ήλιος σε τούτο τον κόσμο, θα το παίζει ο Τίμιος Σταυρός στον άλλο κόσμο.

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα✝️✝️✝️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.