Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η «διπλωματία των σεισμών» της Τουρκίας είναι το Oruc Reis και το Barbaros που συνεχίζουν τις έρευνες


 Η κίνηση του Κ.Μητσοτάκη να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία  καθώς επικοινώνησε σχεδόν αμέσως με τον πρόεδρο της Τουρκίας, μετά τον σεισμό που έπληξε Σάμο και Σμύρνη αλλά και το "ευχαριστώ" του Ρ.Τ.Ερντογάν οδηγεί σε ορισμένους ότι ήρθε ξανά η ώρα της "διπλωματίας των σεισμών" ένας όρος που δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό του 1999.

Το πρόβλημα είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Baarabaros στην  κυπριακή ΑΟΖ και κάνουν "βόλτες-έρευνες" και αυτό είναι στο τέλος που είναι το πιο σημαντικό.

Ήδη από χθες έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται διάφορα περί επανάληψης του 1999 και “ευκαιρίας” να εκτονωθεί η ελληνο-τουρκική κρίση.

Στην επικοινωνία του αυτή αναφέρθηκε μέσω και του προσωπικού του λογαριασμού στα σόσιαλ μίντια:

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τις τραγικές απώλειες από τον σεισμό ο οποίος έπληξε και τις δυο χώρες μας. Οποιες κι αν είναι οι διαφορές μας αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι πρέπει να στέκονται μαζί». 

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την επικοινωνία, ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ανάλογη δήλωση ήρθε και από τον εκπρόσωπο του γραφείου του προέδρου Ερντογαν, ο οποίος με την σειρά του, προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.