Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

"GENESIS 12": Τα ελληνικής κατασκευής ταχύπλοα του LNA σε περιπολία στις ακτές της Λιβύης (φωτό)

 Ένας στόλος από 30 ελληνικής ναυπήγησης σκάφη καταδίωξης έχουν ενταχθεί αθόρυβα, τους τελευταίους μήνες στο οπλοστάσιο των ναυτικών δυνάμεων της Λιβύης και πιο συγκεκριμένα του LNA και απέκτησαν σταδιακά τον τακτικό έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής από τον κόλπο της Σύρτης μέχρι την Βεγγάζη.




Τα ελληνικά σκάφη καταδίωξης είναι τα περίφημα "GENESIS 12" που αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές εξαγωγές, ειδικά σε χώρες του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

Η ελληνική ναυπηγός εταιρεία έλαβε το συμβόλαιο σχεδόν προ έτους.

Το αναγεννημένο Ναυτικό της Λιβύης με έδρα την Βεγγάζη, όπου εδρεύει και το λιβυκό Κοινοβούλιο έχει  ανακτήσει τον παράκτιο έλεγχο της περιοχής από την Σύρτη μέχρι την Αίγυπτο πραγματοποιώντας περιπολίες βασιζόμενο στα 29 σκάφη καταδίωξης GENESIS 12, τα οποία για το μέγεθος και το εκτόπισμά τους διαθέτουν εντυπωσιακό οπλισμό:

 Ένα ρωσικό βαρύ πολυβόλο DShK  των 12,7 χλστ., δύο πολυβόλα των 7,62 χλστ., ένα βομβιδοβόλο των 40 χλστ. κι ένα ρουκετοβόλο pod με τέσσερις ρουκέτες των 2,75 ιντσών!!

Το ρουκετοβόλο πιστοποιήθηκε από την ίδια την ναυπηγό εταιρεία με δοκιμές που έκανε στην Λιβύη και αποτελεί παγκόσμια πατέντα, καθώς δίνει για πρώτη φορά σε σκάφη τέτοιου εκτοπίσματος την δυνατότητα να εκτελέσουν βολές κατά μεγάλων στόχων από αποστάσεις χιλιομέτρων!

Αυτή την στιγμή, τα 12 από τα 30 σκάφη χρησιμοποιούνται σε αποστολές περιφρούρησης και περιπολίας των ακτών και τα υπόλοιπα 18 σε αποστολές από τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού της Λιβύης.

Στα σκάφη κατά την μεταφορά τους στην Λιβύη δόθηκαν τα κωδικά ονόματα «Απόλλων» από το 1 μέχρι το 30!

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.