Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ


 Πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο Αχμέτ Μεσούτ Γιλμάζ γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1947. Διατέλεσε αρχηγός κόμματος και τρεις φορές Πρωθυπουργός της χώρας της Τουρκίας.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας». Έγινε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Οζάλ.

Από την εκλογή του Οζάλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το νέο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ.

Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Παρέμεινε για λίγο Πρωθυπουργός.

Ξαναέγινε το 1996 και ξανά την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε και επιδιώκει να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.