Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Oι ΗΠΑ ''γονατίζουν'' τον Ερντογάν - Του κήρυξαν οικονομικό ''πόλεμο''

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

'Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλιώς έρχονται κυρώσεις''!

Nέα χτυπήματα κατά της Τουρκίας ετοιμάζουν οι Αμερικανοί, καθώς η αναγνώριση της γενοκτονίας ήταν μόνο η αρχή!  

Διακεκριμένοι γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών, επανέφεραν μια νομοθεσία, η οποία προβλέπει κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων, εάν η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.


Οι γερουσιαστές Edward J. Markey, Ron Wyden και Jeff Merkley, ανακοίνωσαν την επαναφορά ενός νομοσχεδίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την Τουρκία. 

Το νομοσχέδιο, αναφέρει επίσης, ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει «να λάβει μέτρα για να βελτιώσει σημαντικά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τους δημοσιογράφους και εκείνους που υποστηρίζουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα» καθώς και «να σταματήσει τη συνεχιζόμενη καταστολή της στο Διαδίκτυο.»


Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κυρώσεις.

- Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να επιβάλει περιορισμούς θεώρησης, βάσει της λεγόμενης «Απαγόρευσης Khashoggi» 

- Ο Υπουργός Οικονομικών έχει το δικαίωμα να πείσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να μην χορηγήσουν δάνεια στην κυβέρνηση της Τουρκίας, αν δεν συμμορφωθεί με το νομοσχέδιο   


Φύγετε από την Συρία   

Ταυτόχρονα, η αμερικανική  Επιτροπή  για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, ούτως ώστε να αποσύρει από το συριακό έδαφος τα στρατεύματά της.   

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η Nadine Maenza, αναπληρωτής επίτροπος της USCIRF, τόνισε την ανάγκη να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεών της από την περιοχή της Συρίας.

Η Μaenza, ανέφερε επίσης, ότι η Άγκυρα ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους αυτών των περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στη θέση αυτών, πήγαν τρομοκράτες, όπως ο Συριακός Εθνικός Στρατός, ο οποίος διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον των Γεζίντι, των Χριστιανών και των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.