Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

S-400: Η Μόσχα κάνει επίδειξη των αντιαεροπορικών πυράυλων σε Aκολούθους Άμυνας [pics]

 


Η Ρωσία πραγματοποίησε μια επίδειξη των δυνατοτήτων των περίφημων πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, σε Ακολούθους Άμυνας τρίτων κρατών, από την Ασία, την Αφρική, την Λατινική Αμερική αλλά και την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να «προμοτάρουν» τα οπλικά τους συστήματα.

Όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, οι στρατιωτικοί ακόλουθοι από 52 χώρες παρακολούθησαν ζωντανά τη «δράση» των αντιαεροπορικών συστημάτων, ενάντια σε προσομοιώσεις εχθρικών στόχων, ενώ ακόμα στην επίδειξη συμμετείχαν και συστήματα Pantsir-S.

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης – επίδειξης προέβλεπε τη χρήση των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 και Pantsir-S σε τρεις φάσει, ενώ οι «εχθρικοί στόχοι» ήταν πύραυλοι μικρής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας, καθώς επίσης και προσομοιώσεις βαλλιστικών πυραύλων αλλά και πυραύλων cruise, τόσο από εναέρια μέσα όσο και από επίγεια συστήματα εκτόξευσης.

Πρόκειται για μια γνωστή «πρακτική» της Μόσχας, η οποία αποσκοπεί αφενός στην παρουσίαση των δυνατοτήτων και της δύναμης πυρός που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφετέρου αυξάνει τη διαφάνεια της δραστηριότητας των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται έστω το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφίες αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.