Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση το ανακοίνωσε και επίσημα: Πιθανή η απαγόρευση των εθνικών παρελάσεων!


 Ειλημμένη απόφαση φαίνεται πως είναι η απαγόρευση των παρελάσεων για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον για κάποιες πόλεις της χώρας, καθώς μετά τους «ειδικούς» και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν στη Θεσσαλονίκη. 

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο ‘’κόκκινο’’. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο ‘’κόκκινο’’, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο ‘’πράσινο’’, θα ισχύσουν στο ‘’πράσινο’’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάτι που επιβεβαιώνει πως είναι αρκετά πιθανό να απαγορευθούν οι παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο εάν υπάρξουν εξελίξεις στην Αθήνα να απαγορευθούν οι παρελάσεις και στην Αθήνα. 

Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα «γιατί θα θρηνήσουμε θύματα» λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μια περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Επικράτεια αλλά και στην Ευρώπη.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε. 

«Ειδικοί»: Να απαγορευθούν οι παρελάσεις 

Τα τελευταία 24ωρα αρκετοί «ειδικοί» έχουν ζητήσει να απαγορευθούν οι παρελάσεις, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως είπε ο Γιώργος Παυλάκης δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Πριν από τον Γ.Παυλάκη και η Μ.Παγώνη είχε υποστηρίξει πως δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις. 

«Μα με γεμάτες ΜΕΘ θα γίνουν γιορτές και παρελάσεις; Με μέτρα τα πάντα! Δεν χρειάζεται παρελάσεις. Τι μπορεί να γίνει; Στις 26 Οκτωβρίου στου Αγίου Δημητρίου να πάνε συνεργεία εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Παγώνη. 

Κατά των παρελάσεων μίλησε και ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας. 

«Είμαστε μπροστά σε περίοδο με παρελάσεις. Απέχουμε 3,5 εβδομάδες από τις παρελάσεις, ξέρετε ότι το επιδημιολογικό πεδίο αυξάνει ραγδαία. Είναι όμως ένας χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων», απάντησε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε φέτος παρελάσεις, ιδίως στην Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται το τριήμερο εκδηλώσεων, λόγω και της εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.