Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

AYTH EINAI H τροπολογία για το έξτρα επίδομα των 200 ευρώ και του επιδόματος παιδιού - Ποιοι τα δικαιούνται, πότε καταβάλλονται


Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία καθορίζονται όροι και προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης επιχορήγηση των 200 ευρω σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε άτομα με αναπηρία καθώς και για την πληρωμή μισού επιδόματος παιδιού επιπλέον του προβλεπόμενου και ενός επιπλέον μήνα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ.Υγείας και ορίζει:

1.α. Καταβάλλεται, ενόψει των εορτών του Πάσχα 2022, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οριζόμενες ομάδες των ευάλωτων συνταξιούχων, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο και μέχρι τις 21.4.2022.

β. Προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης στους δικαιούχους και προβλέπεται ειδικό φορολογικό καθεστώς που διέπει τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

γ. Το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2.α. Καταβάλλεται προσαύξηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο στις προνοιακές παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), οι ανάδοχοι γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή και ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες. Η εν λόγω προσαύξηση καταβάλλεται μέχρι τις 21.4.2022

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.