Σάββατο 30 Απριλίου 2022

OYKPANIA: Pωσία και Δύση πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο από ό, τι στην Kρίση των Πυραύλων, εκτιμά η Νίνα Χρούστσοβα

 


Πώς βλέπει την κατάσταση στην Ουκρανία η απόγονος του Νικίτα Χρουστσόφ.

Την κατάσταση στην Ουκρανία σχολίασε σε συνέντευξή της η Νίνα Χρουστσόβα, απόγονος του Νικήτα Χρουστσόφ, ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Στη συνέντευξή της στη Daily Mail, εκτιμά ότι η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο από ό, τι κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων το 1962.

Μεταξύ άλλων, η Χρουστσόβα τόνισε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πιο επικίνδυνη επειδή καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να «υποχωρήσει». Επίσης, συμπλήρωσε ότι παρά τον «πόλεμο λέξεων» την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι όσο και ο Νικήτα Χρουστσόφ συμφώνησαν σε κινήσεις αποκλιμάκωσης μόλις υπάρξει πραγματική πυρηνική απειλή.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν «σαφές» ότι η τρέχουσα σύγκρουση ήταν ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας στον οποίο η Ουκρανία είναι «σε κάποιο βαθμό πιόνι».

Δείτε τη συνέντευξη

Η Χρουστσόβα, καθηγήτρια Διεθνών Υποθέσεων στο The New School της Νέας Υόρκης, αναφερόμενη στην κρίση του 1962 δήλωσε πως «αυτό που πραγματικά έσωσε τον κόσμο εκείνη την εποχή ήταν πως τόσο ο Χρουστσόφ όσο και ο Κένεντι, ό, τι κι αν πίστευαν ο ένας για την ιδεολογία του άλλου διαφωνώντας με αυτήν, δεν ήθελαν να υποχωρήσουν. Ωστόσο όταν εμφανίστηκε η απειλή για πιθανή σύγκρουση οποιουδήποτε είδους, αμέσως υποχώρησαν».

Ακόμη συμπλήρωσε πως «δεν βλέπω καμία πλευρά και ειδικότερα τη ρωσική να κάνει πίσω και αυτό είναι που πραγματικά με φοβίζει περισσότερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο άλλοτε διευθυντής της MI6 Σερ Άλεξ Γιάνγκερ, ο οποίος είπε ότι η «πειθαρχία της αποτροπής» που βοήθησε τη Ρωσία και τη Δύση να υποχωρήσουν το 1962 φαίνεται τώρα να έχει χαθεί.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.