Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Πτώση Phantom F-4 στην Ανδραβίδα: Ρίχνεται και το «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» στις έρευνες

 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr στις έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο του Phantom F-4 ρίχνεται και ο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια

ανοιχτά του Κατάκολου για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της 338 Μοίρας, από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, που συνετρίβη χθες στις 10.40 το πρωί.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται. Ωστόσο, όλη τη νύχτα δεν σταμάτησε να πετά στην περιοχή ένα C-130Η της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πετούσε φωτιστικές φωτοβολίδες ενώ πετούσαν εναλλάξ όλη τη νύχτα ένα Super Puma της ΠΑ και ένα Sikorsky SeaHawk του ΠΝ.

Ταυτόχρονα, σημαντική είναι η συνδρομή από τα 4 πλωτά του Λιμενικού Σώματος μαζί με το ναυαγοσωστικό, που με μεγάλες μονάδες φώτιζαν την θαλάσσια περιοχή.

Το άσχημο σενάριο που πλέον εξετάζεται σοβαρά είναι ο 31χρονος Σμηναγός να μην πρόλαβε να εγκαταλείψει το μαχητικό, κάνοντας χρήση του ειδικού εκτινασσόμενου καθίσματος που διαθέτει. Βάσει αυτού του σεναρίου εκτιμάται ότι είναι πιθανό να βρίσκεται δεμένος στο κάθισμά του, με το βασικό τμήμα της ατράκτου του μαχητικού.

Το συγκεκριμένο σημείο της συντριβής έχει βάθος 1.000 μέτρα ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μία χαράδρα, μήκους άνω των 100 μέτρων. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, επιστρατεύεται το ΝΑΥΤΙΛΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για χαλύβδινο πλοίο – ωκεανογραφικό, που φέρει πληθώρα υδρογραφικών και ωκεανογραφικών συστημάτων, τα οποία μπορούν να κάνουν τον βυθό διάφανο και να φωτίσουν τις έρευνες.

Επιπλέον, φέρει μία υδρογραφική άκατο με γάστρα «trimaran», βάρους 5 τόνων εξοπλισμένη με ηχοβολιστικό πολλαπλής δέσμης (Multibeam) Seabat Τ-20P και υπολογιστή κινηματικών δεδομένων πραγματικού χρόνου (RTK) Applanix POS MV.

Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΝ, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το ΓΕΑ για την παροχή κάθε μέσου που θα διευκολύνει στις έρευνες.

Ταυτόχρονα, όμως, με την ανεύρεση του αγνοούμενου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, γίνεται αγώνας για την εύρεση και των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους, που θα φωτίσουν τις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.