Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

EKTAKTO: Εντοπίστηκαν τα πρώτα πολωνικά Leopard-2Α4 κοντά στο Μπακχμούτ – OYKPANIKH Eπιχείρηση για να σπάσει η πολιορκία; - Οι Ουκρανοί τα στέλνουν στην πρώτη γραμμή


 Τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 2 αναφέρουν ότι εντόπισαν οι αρχές του Ντόνετσκ κοντά στο Μπακχμούτ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για τρια άρματα τα οποία προωθούνται προς τον θύλακα του Μπακχμούτ. Αυτό ανέφερε ο Yan Gagin αξιωματούχος ασφάλειας του Ντόνετσκ.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε πιθανόττα θα πρόκειται για πολωνικά Leopard 2A4 καθώς στις 25 Φεβρουαρίου ο Ουκρανός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι τα πρώτα 4 από τα 14 Leopard 2A4 φτάνουν στην Ουκρανία.


Σημειώνεται ότι στο 5.500 Ουκρανοί στρατιώτες (άλλες πηγές αναφέρουν 2.500) έχουν εγκλωβιστεί στο Μπακχμούτ της περιφέρειας του Ντόνετσκ.

Είναι ο μεγαλύτερος εγκλωβισμός ουκρανικών δυνάμεων από την μάχη της Μαριούπολης και δύσκολα θα επιβιώσουν αν  οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις δεν καταφέρουν να σπάσουν την πολιορκία.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό γύρω από την πόλη Μπακχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται και η εμφάνιση των Leopard 2 μέρος ίσως κάποιου σχεδίου για να σπάσουν την πολιορκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.